Ikke bare ét, men hele tre stævner har RgF på vej i den nye hal 4 i Arena Randers. Blandt andet et nordisk mesterskab, der giver ’alt udsolgt’ på overnatningsstederne i byen

 

Da det var besluttet, at hal 4 skulle realiseres, valgte RgF at se på hvilke muligheder den nye hal kunne byde på. Var der en ny type arrangementer inden for gymnastikkens verden, som de kunne prøve at trække til Randers?

RgF har således i mange år haft værtskabet for en række gymnastikstævner og -konkurrencer i samarbejde med GymDanmark (Danmarks Idrætsforbunds andet største specialforbund).

Torben Kjeldsen fra RgF siger:

”I 2020 skal vi ind til videre afvikle tre stævner i den nye arena. Den 18.-19. januar skal vi afholde Regionsmesterskaber Vest for mikro-, mini- og juniorgymnaster i TeamGym. Til dette stævne forventer vi ca. 1.100 deltager og ca. 1.400 publikummer.”

Han fortæller også, at RgF 28.-29. marts skal holde det årlige Præsentationsopvisning, hvor foreningens hold skal lave opvisning i den nye hal.

“Og det glæder vi os rigtigt meget til, da vi de sidste to år har oplevet at skulle sætte ekstra stole op i den gamle hal for at alle tilskuere kunne få en siddeplads til opvisningen. Vi glæder os rigtigt meget til, at vores medlemmer og tilskuere får oplevelsen af at træde ind i den nye hal for første gang til denne opvisning.”

 

Fyldt op på overnatningssteder

Torben Kjeldsen fortæller videre, at der 16.-18. april 2020 skal afholdes Nordisk Mesterskab i TeamGym for juniorer i hal 4. Her gæster deltagere og officials byen i tre-fire dage. Der er forhåndsbooket 1.200 overnatninger på byens hoteller til deltagerne, dertil kommer overnatning til medrejsende publikummer.

I de tre dage deltagerne skal opholde sig i Randers skal de træne, se byen, spise og konkurrere. Torben Kjeldsen nævner, at dette stævne er et eksempel på hvad de nye faciliteter kan gøre for Randers. Dette mesterskab ville RgF aldrig havde fået til byen med den ’gamle’ hal.

Eventmanager i GymDanmark Janne Jelstad er ligeledes begejstret:

”Vi afholder hvert år flere store og mindre arrangementer i Arena Randers – det betyder meget med gode faciliteter, en stærk forening bag og en by med mulighed for overnatning til medrejsende og officials. I 2020 afholder vi Junior Nordisk Mesterskab i TeamGym med omkring 350 deltagere og officials fra fem nationer – de vil alle bo i Randers i tre dage, og vi håber at vi kan være med til at skabe en lille gymnastikfest i byen og en kæmpe gymnastikoplevelse i den nye Arena”, siger hun.

 

2021

Og allerede i 2021 har RgF mere på vej i Hal 4. Den 5. juni 2021 skal Randers og RgF således være vært ved Danmarks Mesterskaberne i Teamgym. Dette er det største konkurrenceevent under GymDanmark, hvor de fire bedste hold i hver aldersgruppe, micro, mini, junior og senior dyster om at blive Danmarksmestre.

I de fire aldersgrupper er der en pige, drenge og en mix række. De sidste to år har stævnet været afholdt i Brøndbyhallen, hvor der har været over 3.000 tilskuere. I 2020 skal DM afholdes i Ballerup Super Arena, og i 2021 glæder RgF sig til at skulle afholde det i Arena Randers. Her forventer RgF at fylde hallen til bristepunktet.

”Hal 4 er årsagen til, at RgF har fået DM til byen”, pointerer Torben Kjeldsen og fortsætter:

”Vi skal huske hvorfor det var, at vi bakkede op om Hal 4 projektet! – nu er den på vej, og nu skal vi lære at elske den! Vi skal se og lære at bruge de nye muligheder, vi nu snart har til rådighed!”

Når RgF laver aktiviteter, stævner og events i Arena Randers er det ikke en del af den daglige foreningsaktivitet. Den daglige træning foregår i en lang række andre idrætsfaciliteter rundt om i byen som eksempelvis RgF Foreningshuset, Dronningborghallen og RgF Hallen.

”Vi har nu fire idrætshaller i det samme kompleks, hvilket virkeligt giver mulighed for at tænke ud af boksen. I RgF er vi rigtig glade for den nuværende hal 1, men vi glæder os også til at være med til at udvikle og tiltrække nye stævner og events til Randers – vores by – til gavn og glæde for byens borgere og gæster”, slår Torben Kjeldsen fra RgF fast.