Asger Pring har skrevet en hyldestsang til Randers – den by han forelskede sig i for 52 år siden – han håber at sangen vil vinde genklang

“Randers – du Kronjyske hovedstad
kendt som “Byen til vandet”
du – min by – gør mig altid glad
med nyt og ældre blandet
“Byporte” møder man når man går tur
og “togbroen helt malet blå”
Og Gudenåen med “Randers Laks”
dem bør man smage på

Sådan lyder første vers i Randers Hymnen, der nu skal udbredes til hele byen – både for borgere og ikke mindst turister.

“Jeg har skrevet sange hele livet og komponerer også, og så synes jeg da, det er nærliggende at Randers skal have sin egen sang – nøjagtig som Gilleleje har deres vals”, fortæller Asger Pring.

Asger Pring er netop gået på pension – han har været indehaver af Trailerland i Råsted gennem mange år. Men forretningen er lukket og Asger nyder nu sit otium sammen med hustruen Lise i det centrale af Randers.

Interessen for sang har altid været der. Og nu er Asger også blevet medlem af lungekoret Morgenbasserne. Et kor for ældre mænd, der har for eksempel KOL. De mødes og synger hver onsdag formiddag i Kristrup Sognegård.

“Det er så dejligt, og jeg kan godt lide at synge”, fortæller han.

Asger Pring har også skrevet en slagsang til lungekoret, som de altid lægger ud med når de mødes.

Koret har i øjeblikket 17 mand.

Asger har taget skridtet videre med Randers Hymnen og fået den indspillet i Popstudiet hos Mads Andersson, der er studievært på Radio ABC.

“Så skal sangen bare brændes på CD, så vi kan få den delt ud”, fortæller Asger Pring.

Han har været rundt i byen for at samle sponsorer, da han ikke selv har penge til at få den brændt.

“Lige nu har Memphis Mansion, Sparekassen Kronjylland og Randers Handelsråd givet et fint bidrag og hvis vi får penge af kommunen som vi har søgt, så har vi alle 17.000 kroner, så vi kan få den formidlet videre”, fortæller han.

 

Smukke Randers

Arbejdet med sangen er sket med mindst mulige udgifter og et eventuelt overskud vil gå til Morgenbasserne.

Lungekoret ledes af Gertrud Lei og det ældste medlem er 96 år – den yngste er 73.

Asger flyttede fra sjælland til Randers i 1967 og er blevet forelsket i byen og alt hvad den har at byde på, derfor fortjener den også en hyldest, mener han.

“Der er mange sjove ting i byen, og meget vi kan være rigtig stolte af – blandt andet vores fantastiske natur og regnskoven. Den gamle gågade og vores byporte”, fortæller han.

Sangen er nem at synge og alle vil kunne lære den hurtigt, fortæller Asger.

Asger skriver også prosa, og sammen med sangene, han forfatter, handler versene om livets betragtninger og det han ser i byen, når han hver aften går aftentur med hustruen i midtbyen.

“Og så mødes jeg med naboer hver fredag på Vestergade Café til en fredagsbajer – det kommer der mange hyggelige snakke ud af”, fortæller han.

Sangen er til borgerne i Randers, men også turisterne skal præsenteres for den. Derfor skal CD’en deles ud til turisterne der hvert år besøger byen. Også tilflyttere er en mulighed.

“Jo mere vi kan lokke med jo bedre”, griner han.

Men hvorfor skulle netop Asger skrive en hyldestsang til Randers.

“Fordi det var mig, der tog initiativ”, siger han og smiler.

Han regner med, at sangen skal præsenteres ved et sangarrangement et sted i byen, når CD’erne ligger klar og indtil da kan du lytte til Randers Hymnen her: