Det er en stor succes, når børn gæster Håndværksmuseet i den årlige vinterferie – i år skal ikke være en undtagelse

Der er ikke noget bedre end at have vinterferie og kaste sig over de kreative aktiviteter på Håndværksmuseet! Det syntes 250 glade børn i hvert fald sidste vinterferie, hvor de sammen med museets frivillige håndværkere var kreative med hammer, pensel og strikkepinde.
I år står håndværkerne igen klar til at tage imod alle ferieramte børn, der har lyst til at bruge deres hænder. Lav din egen kam, tag selfies i det gamle fotoatelier, lav en lastbil af træ, lær at smede og meget andet.
Aktiviteterne er for børn i skolealderen, der her har chancen for at udfolde deres praktiske og kreative evner, mens de prøver kræfter med forskellige håndværksfag.

“Det er selvfølgelig primært med fokus på, at børnene skal have nogle aktive og hyggelige timer sammen. Men samtidig er vi da helt bevidste om, at vi gerne vil give nutidens børn en bedre forståelse for de gamle håndværk og for de færdigheder, som de gamle håndværkere gennem et langt arbejdsliv har oparbejdet”, fortæller daglig leder på Håndværksmuseet, Inger Marie Hyldgård.

 

Og så er der skattejagt
Bogtrykkeren hjælper børnene med at trykke flotte kort. Hos handskesyerskerne kan du fremstille nøgleringe eller køleskabsmagneter med vedhæng af det fineste skind.
Om tirsdagen er der en særlig strikkeskole for børn, som har lyst til at lære at strikke, så det er bare med at gribe chancen for at være med på moden og strikke derudaf.
Traditionen tro er der naturligvis også en skattejagt med opgaver og en lille belønning bagefter.
Alle får naturligvis deres mange produkter med hjem.

“Men husk lige at medbringe en pose eller taske til tingene!”, påpeger Inger Marie Hyldgård, der har erklæret Håndværksmuseet for plastikpose-frit område.

Arrangementet foregår tirsdag 11. og torsdag 13. februar klokken 12-16 på Museum Østjylland – Håndværksmuseet, Lille Rosengård 16 i Randers C.
Der er gratis adgang, og aktiviteterne er også gratis