I den første tid er bibliotekstilbuddet dog anderledes end normalt, da der kun er åbent for udlån og aflevering af materialer samt afhentning af reserverede materialer

 

Statsminister Mette Frederiksen meddelte 7. maj, at bibliotekerne kan åbne for udlån og aflevering fra den 18. maj. Det betyder, at du kan gå ind på biblioteket og låne bøger, film, spil, magasiner og musik.

Man kan altså igen begynde at reservere materialer. Reserveringer kan foretages på randersbib.dk allerede nu og fra bibliotek.dk fra mandag 18. maj.

 

Få hjælp af personale
Der vil være personale til stede på biblioteket, og du kan få hjælp til selvhjælp.

“Vi kan desværre ikke helt hjælpe dig, som vi plejer, men vi skal nok sørge for, at du kan få en god bog med hjem. Vi har under nedlukningen stadig indkøbt nye bogtitler, så vi har stakkevis af spritnye bøger, der bare venter på at blive udlånt”, fortæller biblioteket i Stemansgade.

Hvis du har behov for yderligere service, kan du stadigvæk få det via vores telefonservice på 87106800 eller hos Biblioteksvagten.dk.

 

Ingen ophold
Da man ikke må ‘tage ophold’ på biblioteket, er bibliotekets tilbud afstemt efter dette. Det betyder bl.a. at du desværre ikke kan printe, bruge bibliotekets pc’er, læse aviser, sidde i studierummene eller lege med dine børn i børnebiblioteket.

 

Ingen selvbetjent åbningstid
Indtil videre kan man ikke selv lukke sig ind på Randers Bibliotek Øst i Dronningborg, Randers Bibliotek Syd i Kristrup og på Langå Bibliotek. De tre filialer vil alene være tilgængelige, når der er personale til stede. Se åbningstiderne her:

Bogbussen genoptager sin kørsel 25. maj. Dog vil den også udelukkende fungerer med udlån og aflevering af materialer.

Åbningstilbuddet matcher myndighedernes retningslinjer.