Statsminister Mette Frederiksen (S) spiste frokost hos Café Jens Otto på Jens Otto Krags Plads. Besøget var del af et besøg i Jylland i forbindelse med genåbningen af Danmark. Med sig havde hun Erhvervsminister Simon Kollerup

 

Det var borgmester Torben Hansen (S) der var vært sammen med restauratørparret Dorthe Bjørn og Mike Pabst. De havde dækket op med god afstand, så statsministeren kunne indtage et overdådigt stjerneskud sammen med netop restauratørparret, erhvervsministeren og borgmesteren. Årsagen til besøget var ved selvsyn at se, hvordan de hårdt ramte erhverv som for eksempel caféerne har klaret krisen.

Og Café Jens Otto har klaret det fint. De har benyttet sig af den første ordning, der blev lagt på bordet i foråret, og har set frem til at åbne mandag 18. maj.

En af de ansatte, Karin Bach Jacobsen, der havde æren af at servere for statsministeren, er glad for at komme på arbejde igen.

“Det er dejligt ja, jeg er glad for at være her. Og så var det da også dejligt at veksle et par ord med statsministeren. Jeg fik da helt sved på panden”, griner hun.

Statsminister Mette Frederiksen er glad for at danskerne og randrusianerne har været så gode til at passe på hinanden, at en så stor genåbning kan lade sig gøre allerede nu:

“Det er dejligt at være ude at spise igen, og så her midt i Randers”, sagde hun efter frokosten.

“Jeg er også glad for at se, at der bliver taget hensyn til, at der skal være afstand, og at der bliver sprittet af. Men det er også skønt at se, at de ansatte igen er i arbejdstøjet. Det har jeg også set på mit tidligere besøg i Hobro”, fortalte hun.

Det var en samlet presse, der havde taget opstilling til interview før statsministeren igen forlod Randers, for at tage videre til Fredericia, men hun sagde dog endvidere:

“Jeg er totalt imponeret over hele den indsats danskerne har gjort. Og det er skønt at blive modtaget af ejerparret her med store smil. Det giver grund til optimisme. Og det er også det indtryk jeg har af Randers. At I er optimistiske og ønsker at støtte op om det lokale erhvervsliv, for at holde hjulene i gang”, sagde hun.

Hun havde dog en lille bekymring over dagens tal, der viser en lille stigning i antallet af indlæggelser.

“Det er jo tal vi følger rigtig tæt hver dag både med nysmittede, indlagte og døde. Men vi begynder at se en ændring, og derfor er jeg forsigtig optimist. Men jeg må sige, at Randers har klaret det godt. I har kun haft 32 smittede i hele perioden, og det er flot. Så I passer på hinanden”, sagde hun.

Der er stor geografisk forskel i smittetallene, men Mette Frederiksen afviser, at man skulle have differentieret allerede ved nedlukningen:

“Nej det mest rigtige var at lukke det hele ned i hele landet. Så kan vi kigge på geografien, når vi nu begynder at åbne igen”, sagde hun.

Borgmester Torben Hansen er altid glad, når en statsminister lægger vejen forbi Randers. Og i dag var ingen undtagelse:

“Det vidner om, at hun er interesseret, og så fik vi også mulighed for at drøfte lidt andre ting. Blandt andet udligningen. Og her er jeg en glad mand”, sagde borgmesteren med et smil.

Knap så glad er han over ledighedstallene, der viser at 900 flere er blevet ledige i Randers.

“Nu handler det om at få gang i byen igen, og få høvlet noget af de ledighedstal”, sagde han.

Om der er ekstra i posen til Randers, ville statsministeren ikke ud med.

“Men der er da håb”, lød det fra borgmesteren.

Borgmesteren ser frem til at turisterne vil besøge Randers igen til sommer, og måske flere end normalt.

“Men vi skal have åbnet Regnskoven først. Det er den store motor i turismen i Randers. Men sæsonen starter jo først til sommerferien, så lad os nu se”, sagde han efter ministerbesøget.