Frivilligværket arbejder fortsat hjemmefra, og i denne uge sender frivilligcentret en overraskelse ud til deres mange medlemsforeninger i form af en lille takkegave

 

Det lokale frivilligcenter, Frivilligværket uddeler i samarbejde med Bilka Randers en kasse med overraskelser til deres mange medlemsforeninger. Indholdet skal hjælpe foreningerne til at opretholde deres virke og entusiasme i en coronatid og samtidig forberede dem på en fremtidig genåbning.

“Det er tænkt som et coronakarantæne kit, for vi synes det er på tide med en takkegave til foreningslivet der hver dag giver en håndsrækning til mange randersborgere”, fortæller daglig leder af Frivilligværket Louise Brown.

Foreninger og de frivillige er hårdt ramt af restriktioner under coronakrisen, og derfor ønsker Frivilligværket, at vise dem hvor meget, de er værdsat. Frivilligcentret arbejder på højtryk, for at færdiggøre en kasse med overraskelser, der i de kommende uger lander hos deres mere end 100 medlemsforeninger.

Og Bilka bakker gerne op.

“Jeg kender dem fra andre sammenhænge, og ved de gør et godt stykke arbejde for de frivillige, som igen gør noget for de udsatte i denne periode”, siegr varehuschef Jan Møller fra Bilka.

 

Overraskelse på vej

Frivilligværket kører personligt ud til adresser i Randers Kommune, for at takke foreningerne.

Frivilligværket, det lokale frivilligcenter, uddeler i samarbejde med Bilka Randers en kasse med overraskelser til deres mange medlemsforeninger. Indholdet skal hjælpe foreningerne til at opretholde deres virke og entusiasme i en coronatid og samtidig forberede dem på en fremtidig genåbning.

Foreninger og de frivillige er hårdt ramt af restriktioner under coronakrisen, og derfor ønsker Frivilligværket, at vise dem hvor meget, de er værdsat. Frivilligcentret arbejder på højtryk, for at færdiggøre en kasse med overraskelser, der i de kommende uger lander hos deres mere end 100 medlemsforeninger.

”I denne tid er det bare så vigtigt, at vi husker at bakke op om alle de frivillige og foreninger, som brænder for at gøre en forskel for deres målgruppe, men som nu også er blevet ramt af coronatiltag og derfor ikke må være i foreningsregi”, fortæller Frivilligværkets leder, Louise Brown og fortsætter:

”De skal vide, at Frivilligværket tænker på dem og er her for dem, og at vi sætter pris på deres indsats. Dette kan naturligvis ikke betales tilbage på nogen måde, men vi vil gerne tilbyde dem en lille erkendtlighed”.

Bilka Randers spiller en vigtig rolle i Frivilligværkets overraskelse, da varehuschef Jan Møller har sagt ja til at sponsorere en del af kassernes indhold.

“Vi vil gerne være med til at påskønne de frivilliges arbejde, og det her er et godt initiativ. Frivilligværket gør et godt stykke arbejde, og det støtter vi selvfølgelig”, siger han.

Det er Louise Brown rigtig glad for:

”Vi er meget glade for, at Bilka Randers har ønsket at bakke op om vores initiativ og dermed støtte det lokale foreningsliv”, siger hun.

 

En analog håndsrækning i en digital tid

Frivilligværket og Frivillighedens Hus har som alt andet været lukket ned siden midten af marts. Sekretariatet har arbejdet ihærdigt hjemmefra med diverse digitale tiltag i en tid, hvor alle de fysiske aktiviteter og arrangementer er aflyst eller udskudt.

Frivilligcentret har lanceret videoserien ”Frivilligværkets karantæne kit – chips og tricks til din karantænetid”, indsamlet digitale hilsner fra lokale foreninger, skrevet blogindlæg, inviteret foreningerne til online samtaler under titlen Corona Talks, udloddet en sangkonkurrence med teamet ”Det bliver godt igen” og meget mere.

”Efter alle disse digitale initiativer er det på tide at komme back to basics med noget håndgribeligt, og derfor har vi tænkt kreativt med disse kasser, der kan komme ud og leve hos foreningerne”, fortæller Louise Brown.

“Vi har fået stor respons fra foreningerne på vores facebook livesendinger og det har kun været positivt. Bloggen er nok ikke blevet læst så meget, men det er jo også frivillige der er derude. De har deres arbejdsliv ved siden af. Det er noget andet for os der er ansat. Vi har jo tiden til at følge op på foreningerne. Det er det vi er her for”, siger hun.

Hos Frivilligværket håber de, at kasserne og deres indhold kan skabe glæde, smil og fornyet energi hos medlemmerne.

“Foreningerne skal passe på sine brugere og frivillige i denne tid, og vi hos Frivilligværket ønsker at passe på dem”, siger hun.

Kassens indhold kan ikke afsløres her i artiklen, men interesserede kan følge med på Frivilligværkets facebookside, hvis de er nysgerrige. Det kan dog afsløres at der er lidt godt til at forkæle medlemmerne med – desuden er kassen også fyldt med gode råd om hvordan man passer på hinanden – nu og i fremtiden.

 

 

Frivilligværket på de digitale og sociale medier:

Hjemmeside: www.frivilligvaerket.dk

Facebook: www.facebook.com/frivilligvaerketranders/

Instagram: @frivilligvaerket

Blog: www.frivilligvaerket.bloggersdelight.dk