Det har længe været et ønske at få opprioriteret den fysiske træning i satsningsidrætterne. Nu har et samarbejde mellem Randers FC og Randers Talent og Elite (RTE) skabt muligheden

 

Mandag 17. august starter Nicklas Røssner som fysisk træner hos RTE. Nicklas Røssner(28) er uddannet fysioterapeut og har en bachelor i idræt. Udover en stærk faglig profil har Nicklas flere DM’er fra sprint-triathlon på sit CV og et brændende ønske om at udvikle de unge talenter i Randers. Nicklas kommer fra Århus, men har det sidste år været tilknyttet Randers FC og hjulpet til med morgentræningen for Tradiums elever på sportslinjen.

“Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med at arbejde med talenterne i Randers Kommune. Især at kunne følge dem, både i morgentræningen og i deres klubtræning bliver spændende. Ligesom jeg glæder mig til at komme tæt på nogle af de udvalgte satsningsidrætter,” siger Nicklas Røssner.

Den nye fysiske træner har tre hovedopgaver: at varetage styrketræningen ved RTE’s morgentræning tirsdag og torsdag morgen i Arena Randers, at forestå undervisningen af udøvere og trænere i fysisk træning og præstationsoptimering og endeligt at bistå BMX, Basket og Atletik ugentligt i ved deres klubtræninger.

 

Høj kvalitet

“Jeg er rigtig glad for, at vi har fundet en kompetent person, som har vist sit engagement i de randrusianske talenter. Det er vigtigt for RTE, at vi får opbygget et vidensfundament lokalt i Randers, og at de tiltag vi sætter i gang har et langsigtet perspektiv. I sidste ende handler det om at skabe en internationale seniorelite af udøvere, og det tager tid,” siger Johannes Madsen, eliteidrætskonsulent i Randers Kommune.

På nuværende tidspunkt er der ikke tale om et fuldtidsarbejde hos RTE, men igennem samarbejdet med Randers FC er det lykkedes at skabe en fuldtidsstilling, som både sikrer høj kvalitet og det lange perspektiv.

“Nicklas har været hos Randers FC i et års tid, hvor han har støttet både vores talenttrup ifm. den fysiske træning og vores ligatrup med fysioterapi. Vi vil rigtig gerne fastholde Nicklas i vores stab, så da muligheden for dette samarbejde opstod, var vi meget tilfredse. Jeg håber, at Nicklas kan være med til at sprede nogle af de positive tiltag, vi har gjort de sidste år til de andre eliteklubber i Randers, så de kan fortsætte den udvikling, de er i gang med,” siger sportschef i Randers FC Søren Pedersen.

 

Fakta:
Randers Talent og Elite er et samarbejde mellem Randers Kommune og Team Danmark, som har til formål at udvikle sportstalenter inden for udvalgte idrætter i Randers Kommune. I den nuværende aftale fokuseres der på fodbold (Randers FC), Håndbold (Randers HK og det nye Randers HH-talent), Randers Atletik og Motion, Randers Motor Sport, Randers Tennisklub og Randers BMX klub.

 

Randers Talent og elite primært talentudviklingen, men enkelte senioratleter støttes også, hvis de præsterer på et højt internationalt niveau.