Erik Bo Andersen er glad for den interesse som nybyggere har for Randers. Han byder igen i år indenfor til byggeudstillingen “Randers bygger” med opstart den kommende søndag

 

Det er fjerde gang at interesserede kan få et kig på de muligheder, der ligger i at bygge et typehus til familien. Dronningborg lægger endnu engang jord til huse fra fire typehusfirmaer og igen i år vil det være firmaerne Eurodan, Milton, Vestergaard Huse og Hybel, der har rejst et hus hver, som interesserede kan kigge nærmere på.

“Det er en stor succes, at vi kan være blandt de bedste udstillingsbyer i landet. Og vi har da også interesserede nybyggere fra både Ringkøbing, Sydjylland og Nordjylland. For man behøver jo ikke nødvendigvis bygge her i Dronningborg. Husene er opført som inspiration, uanset hvor man vil bygge”, fortæller Erik Bo Andersen.

“Vi har allerede nu en aftale om at gentage det næste år – og der kommer landets førende typehusfirma, Huskompagniet, også med “, siger Erik Bo Andersen.

Lige nu er husene ved at blive færdiggjort og møbleret, så de står klar til på søndag, hvor udstillingen åbner søndag 27. september på Ærenprisbakken fra kl. 14-16 i det nye kvarter i Dronningborg ud mod Tjærby.

Husene viser kunderne, hvad de har at byde på både med hensyn til indretning, haveanlæg og variationer i materialevalg.

“Husene er jo bare et eksempel på, hvad firmaerne har at tilbyde. Men man kan jo altid snakke sig frem til noget andet, hvis kunderne har andre ønsker om ændringer. Husene er ment som inspiration”, fortæller Erik Bo Andersen.

Husene ligger på en værdi fra 2,7 millioner og op til 3,4 millioner. Et niveau, hvor mange familier med to faste indtægter kan være med.

“Det er huse for helt almindelige familier, der gerne vil bygge selv. Og her er Randers også attraktiv i forhold til grundværdien. Når vi bevæger os længere mod syd – ja faktisk helt ned til Horsens, så stiger grundpriserne, så hvis man kigger på prisen, er Randers særdeles attraktiv”, siger han.

Derfor har Erik Bo Andersen også succes med at trække Aarhus-folk til Randers.

 

Plads til alle

Selvom det er midt i en corona-tid, lover Erik Bo Andersen, at der er plads til alle, der gerne vil ind at se husene. På åbningsdagen er erfaringen, at der dukker 2-300 personer op, men Erik Bo er fortrøstningsfuld med hensyn til de restriktioner, der er udstukket.

“Vi har – ligesom de andre år – hyret fodbolddrengene ind, der vil hjælp med at afvikle parkering, og de vil også – ligesom mig selv – være med til at håndhæve, at der kun kommer otte-ti personer ind i husene ad gangen. Det skal nok lykkes”, siger han.

Er man i risikogruppe med hensyn til corona, er der også mulighed for at bestille en individuel fremvisning og rådgivning alle ugens syv dage, fortæller han.

Mange familier og flere typehusfirmaer har generelt en stor interesse for at bygge i Randers. Og det skyldes helt klart Randers´ beliggenhed, mener Erik Bo Andersen.

Erik Bo Andersen lover at forsamlingsforbuddet på 100 personer vil blive overholdt, uanset hvor mange der dukker op.  Det skulle gerne være en sikker og god oplevelse for alle besøgende, men der må påregnes ventetid, siger han.

“Vi ligger jo rigtig godt i forhold til motorvejen og naturen. Der kan Randers jo noget helt særligt, og det er der mange, der har fået øjnene op for. Og hvis du vælger at bosætte dig i Dronningborg, betyder det ikke noget, hvis du skal bruge fem minutter længere for at komme ud til motorvejen, så er det fordi, du gerne vil bo tæt på naturen. Og fem minutter, så er du jo inde på Østervold. Det er helt ideelt”, mener han.

Fra første åbningsdag for tre år siden, har der været stigende besøgstal til udstillingerne, der løber et halvt år.

Tilflyttede til byen er ikke lokalpatrioter som helst vil bo i enten Helsted, Vorup eller Kristrup så Erik Bo er glad for at han kan vise, hvor attraktiv Dronningborg er for nytilflyttere.

“Men vi har da også mange her fra Randers, der gerne vil bygge i Dronningborg, og det er jeg da glad for”, siger han.

Det er nogle af landets førende typehusfirmaer, der har bygget og udstiller på Ærensprisbakken, og at rejse et hus til en udstilling betyder ikke noget, da de sagtens kan få dem solgt bagefter.

“Og så sælger de mange huse på sådan en udstilling, så pengene kommer ind igen. Og man kan købe husene, men først efter 14. marts hvor udstillingen lukker igen”, fortæller han.

Typehusfirmaerne, der er med i udstillingen, er veletablerede og velrenommerede firmaer, der opererer landsdækkende.

“Og der er ingen, der hænger i vandskorpen økonomisk. Det er jeg glad for”, siger Erik Bo Andersen.

Udstillingen er åbent til og med 14. marts alle søndage.