Birgitte Kannegaard Lybæk har startet op som selvstændig med ”Yogierne – børneyoga” og Japansk Lifting i Assentoft

 

At starte op som selvstændig midt i en Corona-tid er ikke let – men Birgitte Kannegaard Lybæk har alligevel valgt at tage springet og er kommet rigtig godt fra start. Hun har tidligere arbejdet som dagplejemor i 12 år, men nu var tiden inde til at prøve noget nyt.

Sideløbende med sit arbejde som dagplejemor har Birgitte de sidste to år uddannet sig indenfor yoga med speciale i børneyoga, og det er noget, som hun virkelig brænder for:

”Det er jo børneområdet, som jeg har en masse erfaring fra, og derfor var det meget naturligt for mig, at valget faldt på børneyoga. Det er skønt at se børnene udvikle sig gennem de forskellige forløb samt at se deres engagement og entusiasme – børn elsker jo at deltage i lege, hvor de for eksempel skal stå på hovedet og lignende. Og så er der bare så mange positive effekter ved yoga,” fortæller hun.

 

Yoga giver mere ro

I sit mangeårige arbejde med børn har Birgitte Kannegaard Lybæk erfaret, at børn er blevet mere og mere urolige i hverdagen, har svært ved at sidde stille og har udviklet flere motoriske udfordringer. Det er netop det, som yogaen kan afhjælpe.

”Jeg har set børn helt ned i 8-års alderen med stress-symptomer, og mange er pressede, når de når skolealderen. Yoga giver børnene værktøjer til at lære sig selv bedre at kende og regulere sig selv, det giver en større kropsbevidsthed samt mere ro,” forklarer Birgitte Kannegaard Lybæk.

Birgitte har haft flere børneyoga-hold de sidste to år, og hun har fået mange positive tilbagemeldinger fra de deltagende børns omgivelser; forældre, skoler og børnehaver. Resultaterne har vist, at børnene er blevet mere rolige i dagligdagen og nu har lettere ved at sidde stille for eksempel i børnehaven.

Forskellen på yoga for børn og yoga for voksne ligger hovedsageligt i formidlingen. Hos børn bliver det mere en leg end præcision, der er blandt andet opvarmningslege og sang – men de mange fordele ved yoga er de samme for både børn og voksne.

Birgitte bruger også naturen meget på sine yogahold – for eksempel på den yogacamp, som hun underviste på i uge 32, hvor der var stillevandring, mindfulness og åndedrætsøvelser i naturen.

Da Birgitte startede med børneyoga var det hovedsageligt for de helt små børn på halvandet år, men nu har hun hold med børn og unge op til 15 år. Hun kommer også ud til forskellige skoler i Randers og laver yoga-forløb i indskolingsklasser og i specialklasser, underviser i yoga som valgfag fra 7. klasse samt kurser på Randers Ungdomsskole. På sigt har hun et ønske om at undervise pædagoger og lærere, så de eventuelt kan hjælpe børn på deres arbejdspladser, som har for meget uro i kroppen.

 

Japansk Lifting

Udover sine forløb med børneyoga udfører Birgitte Kannegaard Lybæk også Japansk Lifting i sit hjem i Assentoft. Japansk Lifting er en slags ansigtsmassage, som er afslappende, afstressende og muskelafspændende.

”Det er dejlig selvomsorg, hvor man har det rigtig godt med sig selv bagefter. Derudover har Japansk Lifting også den sidegevinst, at det kan give ansigtet et løft og fornyet glød, reducere rynker, poser og mørke rander under øjnene, formindske væskeophobninger, virke løftende på tunge øjenlåg samt afhjælpe hovedpine,” forklarer Birgitte Kannegaard Lybæk.