Der mangler en lokal festival for hele familien, hvor musikken er god, pladsen er lækker og lokale samarbejdspartnere viser, hvad de kan, lyder det fra tre stærke kvinder. Til august laver de festival for 200 gæster på Skovbakken

 

Det er en optimal sammensætning af æstetisk sans, eventmageri og økonomisk flair, der er gået sammen, når tre initiativrige kvinder mødes for at planlægge dette års Familiefest i Skoven. Anita, Laila og Cecilie har sammen en klokkeklar vision om at skabe en festival for hele familien, hvor alle – fra den yngste til de ældste – føler sig godt tilpas, trygge og i fantastisk selskab. Med treårig støtte fra Randers Kommunes eventpulje i ryggen, slår de til august portene op for den første store Familiefest i Skoven på Skovbakken i Randers.

 

Noget andet end hvide telte og kedelig fastfood

“Jeg mangler i den grad en festival, der kan skabe en fælles musik- og underholdningsoplevelse for hele familien, og hvor man ikke behøver at bekymre sig om fulde mennesker efter klokken 20 “, forklarer Anita Støvring Ross, der siden hun flyttede til Randers i 2013 har arbejdet med events i sin egen virksomhed EnoVent.

Det er blandt andet blevet til et tæt samarbejde med Randers Teater, hvor hun de seneste to år har fungeret som projektleder for ID-festivalen for byens unge talenter, og senest i vinterferien var en af arrangørerne bag Randers Lyser Grønt. Hun uddyber:

“Vi ønsker at skabe en familiefestival, hvor hele familien kan få en skøn dag sammen, og opleve kunstnere som hele familien kender og holder af. Derfor booker vi også kunstnere, der kan ramme bredt, og sørger for, at festivalpladsen er en æstetisk oplevelse, der kræser for alle sanser”.

 

Gode erfaringer i bagagen

I sommeren 2020 tog det kvindelige trekløver forskud på løjerne, og forsøgte med en prototype af festivalen på Skovbakken. Det blev en stor succes, hvor knap 100 glade gæster deltog, og hvor flere efterfølgende kontaktede teamet med ros og opfordring til at fortsætte det gode arbejde.

“Derfor søgte vi Randers Kommune om støtte til at gennemføre festivalen i tre år, hvor vi hvert år skalerer op i størrelse”, fortæller Anita Støvring Ross. Støtten blev bevilliget, og til august løber den rigtige festival af stabelen.

“Vi har god erfaring med at planlægge events, der overholder de gældende restriktioner, og vi håber, at vi til festivalen kan mødes mange mennesker sammen igen. Det mangler vi virkelig. I Randers – og i hele landet – har vi brug for oplevelser der samler, og minder os om, hvor meget livemusik og glade smil binder os sammen som familie og som mennesker”.

 

Formålet med Familiefest

“Vi vil skabe anderledes kulturelt indhold for indbyggerne i Randers og tilbyde en festival, hvor familierne kan opleve kultur på samme præmis, hvor hele familien har lyst til at deltage og gå derfra med en fælles oplevelse, som også kan skabe grobund for fællesskab, sammenhold og relationer på tværs af familier i Randers”, lyder det fra de tre kvinder.

Festivalen vil gerne hjælpe med at løfte det randrusianske kulturliv til et endnu højere niveau, end det er i dag. Det vil vi gøre ved at samarbejde med erhvervslivet i Randers.

Blandt samarbejdspartnerne er bl.a. Jutlander Bank, Den socialøkonomiske virksomhed Finderiet, Randers Bryghus, Bambi udlejning samt lokale gymnastikforeninger. Der vil desuden være mulighed for, at små, lokale erhvervsdrivende kan etablere madboder på festivalen.

 

Fakta om Familiefest i Skoven

– Musikfestival for hele familien – 28. august 2021 på Skovbakken

– Randers Kommunes Eventpulje støtter festivalen over de kommende tre år

– Festivalen ønsker at bringe lokale erhvervsdrivende i spil som leverandører og samarbejdspartnere, og er meget åbne for mange typer af samarbejde

 

Fakta om holdet bag festivalen

 

Anita Støvring Ross er uddannet serviceøkonom inden for eventbranchen. Hun er indehaver af  eventvirksomheden EnoVent og har tidligere skabt events i Randers i samarbejde med bl.a. Randers Teater og Bambi udlejning

 

Laila Vistisen er uddannet indenfor økonomi, 30 års erfaring med økonomi og administration. Hun er ansat i Sparinvest/Nykredit og aktiv i Randers’ foreningsliv

 

Cecilie Klok Dupont er uddannet Cand.Mag i Æstetik og Kultur med fokus på oplevelsesøkonomi. Hun har arbejdet på bl.a. Northside og Tinderbox festivalerne, samt Teaterhuset Filuren og arbejder desuden som freelance med kommunikation og markedsføring