Aktivitetsklubben for pensionister og efterlønnere er i gang igen efter corona-nedlukningen, og bestyrelsen efterlyser nu at folk igen kommer indenfor til de mange aktiviteter

 

For cirka tre uger siden åbnede Any-klubben i Slyngborggade igen dørene til daglige aktiviteter for førtidspensionister, folkepensionister og efterlønnere. en gruppe der har måtte fordrive tiden derhjemme på grund af smittefare fra corona. Nu er de fleste vaccineret og pandemien slået nogenlunde ned her i Danmark, og derfor tør klubben igen åbne for aktiviteterne som tæller blandt andet træarbejde, patchwork, kunstmaling, banko, glasslibning, stavgang, læderarbejde og billedbehandling/foto.

“Ja vi har stort set været lukket ned siden dagen før Mette Frederiksen lukkede landet ned 11. marts 2020”, fortæller formand Frank Christensen.

Han har været med et par år i klubben.

“Det er dog ikke alle hold der er oppe at køre endnu. Og desværre er der faldet nogle medlemmer fra – så vi vil gerne have tilgang af flere endnu”, siger han.

Any-klubben startede i 1966 med over 1000 medlemmer som en biografklub… Siden er klubben blevet stationær i Slyngborggade, men medlemstallet har været dalende. Nu vil bestyrelsen gerne slå et slag for at endnu flere finder vej til lokalerne. Et af de medlemmer der har været med i adskillige år er Poul Rasmussen. Han er tidligere formand og nyder at fordrive tiden i Any-klubben – når han ikke lige er i sin kolonihave i Romaltparken.

“Vi vil gerne appellere til, at de der ellers bare sidder derhjemme kommer her hos os og får nogen at hygge sig med. Og her kan vi jo også lære fra os af de gamle håndværk, som mange desværre har glemt i dag”, siger han.

Internt i Any-klubben er der en del videnspersoner, der gerne lærer fra sig i de forskellige fag og mangler man selv kompetencerne kan man sagtens lære dem, mener de to herrer.

For fem år siden havde klubben 50 års jubilæum. Klubben blev startet af Ingvard Jensen, der var forstander på Teknisk Skole og klubben er upolitisk.

I dag er der mellem 200 og 300 medlemmer, men da der er en naturlig udskiftning af især folkepensionister ønsker bestyrelsen at også flere førtidspensionister vil melde sig ind i klubben.

“Vi er altså langt fra mellem 80 og skindød heroppe”, griner Frank Christensen, der er pensioneret fra Politiet.

“Vi er alle aktive mennesker, der gerne vil være sociale og kreative”, siger han.

Poul Rasmussen er enig.

“Vi sætter mange nye ting i gang – ting som blandt andet kommunen roser os for. Som dengang vi gav undervisning i NemId og Netbank – det er noget de ældre kan bruge til noget. Så det er ikke bare tidsfordriv, vi har gang i”, siger han.

En tidligere medarbejder hos Sparekassen Kronjylland skaffede nemlig klubben 18 computere der ellers skulle være smidt ud. Og over en kop kaffe donerede Microsoft licens til computerne, så undervisningen kunne komme i gang.

Alle interesserede er velkomne til at ringe til Any-klubben, møde op eller kontakte klubben på telefon eller gennem hjemmesiden, hvis man ønsker medlemsskab.

Any-klubben har åbent mandag-torsdag 9-16 og kontoret er åbent tirsdag og onsdag kl. 9-16. Adressen er Slyngborggade 21, 1.sal.

Klubben kan også nås på www.anyklubben.dk eller på Facebook under samme navn og på e-mail: anyklubben1@gmail.com