Jeg har erfaret, at Handicapcenter Kronjylland måske står for en snarlig lukning.

Vi er mange, som hver uge benytter centret.  (ca.1000 personer om ugen). Alle kommer af forskellige årsager. Min mand og jeg kommer der hver tirsdag via en privat svømmeklub. Og jeg kommer desuden om fredagen via min fysioterapeut. Jeg har specifikt valgt at bruge Handicapcentret, da jeg oplever, at der er en rigtig hyggelig atmosfære der, og derudover har vi også mulighed for at benytte stedets motionscenter, hvor der forefindes mange forskellige træningsmaskiner samt massagebrikse/stole. Der er desuden mulighed for efterfølgende at drikke en kop kaffe og snakke og hygge med hinanden i stedets samlingsrum. Det er meget benyttet, da mange også bor alene, og der har mulighed for social kontakt med andre. Så ud over at være et træningssted med to bassiner med henholdsvis 34 og 37 grader varmt vand, er det også et sted, hvor folk oplever at komme hinanden ved.

Vi har mange gange været i Water & Wellness sammen med vores børnebørn, og det kan på ingen måde måle sig med Handicapcenter Kronjylland. Vil jeg komme i Water og Wellness mellem åbningstid og kl. 16.00, kan jeg ikke bruge deres varmtvandsbassin, da det er optaget af diverse fysioterapeuter og foreninger. Og det er jo netop det varme vand, vi, som kommer i handicapcentret, har brug for.  Og skal jeg hygge med mine medkursister efter træning, kan det kun lade sig gøre i cafeen ved receptionen og det føles ikke spor hyggeligt.

Lars og Marianne har tidligere gjort rigtig meget for handicappede. Bl.a. kan jeg nævne Handifestivalen i Randersugen, som har betydet rigtig meget for dem, som deltager der. Jeg har i 20 år arbejdet med fysisk og psykisk handicappede og oplevet deres kæmpe glæde både ved festen, og når vi benyttede de varme bassiner.

Lars er lige blevet 70 år, og det eneste, han ønskede sig i gave, var penge, som han kunne bruge til hjælp til at betale centrets regninger med.

Hvis centret lukker, hvor skal vi, som kommer gennem diverse foreninger og fysioterapeuter, så træne.  For mit vedkommende vil det betyde meget mere brug af fysioterapi, som vil være en endnu større udgift for det offentlige via det tilskud, som ydes til bl.a. fysioterapi. Nu hvor jeg kommer til træning i det varme vand, kan jeg nøjes med fysioterapi én gang hver 2.-3. uge mod tidligere en til to gange om ugen. Der er tydeligvis brug for stedets faciliteter. Der er også ventelister hos fysioterapeuterne til tider i Water & Wellness.

Randers Kommune kan simpelthen ikke være bekendt ikke at støtte op om centret, som har fungeret så godt for så mange mennesker i rigtig mange år.

 

Annagrethe Kristensen

Rane Jonsens Vej 3

8960 Randers SØ