Din Avis er en lokal ugeavis. Den er til for dig som læser. Konceptet består i, at vi som som journalister og redaktør skriver godt journalistisk og nært indhold om Randers og omegn. Vi inddrager dig og engagerer dig.

Det kan både læsere og annoncører oftest godt lide.

Annoncørerne betaler for at komme i avisen, sammen med det lokale og det nære. Du får den gratis.

Det er gennemskueligt for alle. Nogle læser avisen udelukkende for at se tilbuddene og budskaberne fra annoncørerne. Andre for at læse, hvad der foregår i Randers og omegn. Nogle læser begge dele.

Her er der ingen algoritmer der bestemmer, hvad du ser eller kigger på. Du kan blive ophidset, glad eller vred over det, du læser. Men du skal lægge avisen fra dig for at lege ’tastaturkriger’, eller på andre måder give udtryk for dine følelser. Der er ingen sociale medier, der febrilsk forsøger at manipulere dig til at købe, eller gøre noget bestemt.

Det du ser, er det, du får.

Du kan selvfølgelig daske hårdt til papiret, så det raslende falder på gulvet. Eller brænde avispapiret af. Det er der oftest ikke andre, der bliver berørt af. Og du overtræder heller ikke nogen åbenlyse love ved at gøre det.

Dine fingre kan bladre i nøjagtig det tempo du foretrækker. Du kan vende tilbage til noget interessant. Og du kan også springe over, hvis det ikke har nogen interesse.

Pointen er, at i fællesskab kan vi rykke ved noget. Gøre vores liv i Randers bedre. Derfor vil jeg godt komme med en opfordring om at blive ved med at kontakte dit lokale medie og engagere dig i det og lokalsamfundet, for kun på den måde er der en fælles fremtid for lokale medier og Randers.

Vi skal som medie ikke bare overleve for vores egen skyld, faktisk er vores egen skyld det mest ligegyldige i den sammenhæng, men fordi et uafhængigt medie er alfa og omega i lokaldemokratiet.

Det bør være folks engagement, masser af fairness, og fakta, som sætter dagsordenen og ikke løsrevne beskyldninger og vredesudbrud på de såkaldt sociale medier. Sociale medier, som ofte ikke gør nogen klogere, men bare til mere rasende ’tastaturkrigere’.

Er du uenig, så kan du give avisen et dask – helst den af papir.