Mandag kl. 18.30 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en borger, der havde undret sig over, at en person havde efterladt en knallert ved Nørreport i Randers. En færdselsbetjent kørte til stedet og kiggede lidt nærmere på knallerten, der viste sig at være blevet meldt stjålet en uge forinden.

Betjenten fik fat på ejeren af knallerten, der sendte sin søn ned for at hente knallerten, hvorefter betjenten kørte ind til politigården. Her blev han dog kort efter kontaktet af ham, der havde hentet knallerten, fordi der netop var ankommet en person til stedet, som påstod, at knallerten tilhørte ham, og at han havde købt den på Den Blå Avis.

Betjenten kørte retur til stedet og fik kontakt med den mand, der mente at have købt knallerten. Han forklarede, at han havde betalt 2500 kroner for den, men erkendte også, at det havde været ret billigt. Han fortalte også, at han hverken havde fået nøgler eller registreringsattest på knallerten i forbindelse med købet.

Manden blev sigtet for hæleri og blev i den forbindelse bedt om at oplyse sit navn og personnummer, hvilket han gjorde. Han kunne dog ikke fremvise noget ID, så betjenten spurgte ind til hans højde, da han ikke mente, at det stemte overens med højden på den person, han havde oplyst identiteten på. Da dette blev bekræftet, blev manden anholdt og sigtet for falsk anklage ved at have oplyst en andens identitet.

Han blev herefter kørt ind til politigården, med henblik på at fastslå hans rigtige identitet. Her oplyste han sit rigtige navn og fødselsdato, og efter endt afhøring blev den 26-årige mand løsladt igen, oplyser politiet i døgnrapporten.