Ole Sand, Lysningen 4, Assentoft, 8960 Randers SØ

Tillader mig at følge op på indlæg fra Jørgen Andersen , Stenaltvej 6, 8930 Randers NØ – som jo ganske præcist rammen ned i, hvor trist trist det byggeri, der pt. skyder op i og omkring Randers, er.

Vi lander ikke i en arkitektonisk losseplads – vi ER landet i en arkitektonisk losseplads – stenørken på stenørken skyder op i og omkring Randers. Det eksempel, som Jørgen Andersen nævner i sit indlæg, er virkelig kronen på ”værket”.

At der står uddannede arkitekter bag dette byggeri er mig en gåde – en hvilken som helst m/k i en lokal børnehave, ville kunne gøre det bedre og mere fantasifuldt.

Havde man endda luret lidt til de sten, der er blevet anvendt ved de seneste byggerier i Toldbodgade – umiddelbart over for Restaurant Sejlklubben, ville udtrykket have været totalt anderledes og indbydende.

Lyst op, været imødekommende og synlig på en positiv måde. Altså helt ærligt: Hvor meget ligner mørkerøde facader med antracit farvet træværk et sted, hvor mennesker trives? Ingen grønne områder, ingen lyse pladser med bevoksning mellem disse stenkolosser, asfalt af ”SF-sten”. Utroligt, at vi i dagens Danmark lader bygge ”arkitektur”, der mest af alt sender tankerne til det tidligere Østtyskland.

Øv-hornet helt i bund til den/de ”arkitekter”, der står bag dette byggeri, og hornet lige så helt i bund til Randers Kommune – en Teknisk Forvaltning der har givet byggetilladelsen

Hvor er det æstetiske? Skulle vi ikke prøve at komme lidt videre – løfte Randers ud af tungsindigt byggeri – tilbyde byens borgere æstetisk smukke boliger, som smitter af på vores velbefindende?