Erik Humblebug, Chr. Hauns Alle 6, 1.th 8900 Randers C

I DinAvis Randers 2. marts 2022 er Ole Sand og Henny Larsen ude med riven i forhold til nybyggeri i Randers by.

Jeg har bemærket, at ingen af dem bor i Randers C.

Jeg har ikke fundet et grønt område i Randers, som kunne være et samlingspunkt, jeg kommer tilbage til.

Men jeg tvivler på, at et grønt område syd for den blå bro nogensinde vil blive det.

I november 2020 besluttede jeg mig for at sige min daværende lejlighed op, for at kunne flytte derhen, hvor mit nye job var.

Derfor har jeg set flere byer i Danmark siden.

Jeg har valgt at bosætte mig i Randers blandt andet fordi byen har en god blanding af velrenoverede boliger og helt nye lejeboliger. Og jeg kan godt lide arkitekturen af den type boliger, der bygges i dag.

Alle nye huse, stort set, bliver i dag bygget op af betonelementer, hvor der mures en sten udenpå. Det kan der godt komme en smuk æstetisk bygning ud af. Ingen har råd til at bo i en ny fuldmuret bygning.

Jeg er glad for, at der er lavet en helhedsplan for byggeriet ud til Randers Fjord. I mange byer er der lavet en grim havnefront, hvor virksomheder konkurrer om, at deres stil kommer til at præge området. Bygningerne passer bare ikke sammen med dem ved siden af.

Randers hænger som by rigtig godt sammen med centerbutikker i hver sin ende af byen og et godt forretningsliv i centrum. Denne struktur er lettere at forstå end de byer, hvor det ser ud til, at de er begyndt at planlægge helt forfra og placerer et lille butikstorv et tilfældigt sted i byen.

Det er naturligvis også bygninger, som jeg opfatter som grimme. Og de findes også i Randers. Men jeg synes ikke, at vi er genereret af de rå betonbygerier, der var trenden, da alt skulle være funktionalisme.

I nogen år holdt jeg mine sommerferier i det gamle Østtyskland. Jeg har ikke set en bygning i Randers, der svarer til de massive betonbygerier, der skød op i hele Østeuropa før Murens fald.

Jeg er glad for at bo i Randers.