Den tidligere byrådskandidat trak sig under valget sidste år. Nu opstiller hun som folketingskandidat for Liberal Alliance.

KIAN JOHANSEN

Louise Brown har netop offentliggjort, at hun nu er valgt af den lokale vælgerforening til at blive opstillet som kandidat til Folketingsvalget.

Hun er dermed nummer tre på listen for Liberal Alliance i Østjyllands Storkreds. Nummer et på listen er partiets formand Alex Vanopslagh.

Opstillingen skete på et opstillingsmøde, hvor hun blev valgt øverst på listen ud af de syv opstillede kandidater fra både Aarhus, Horsens og Randers. De to første på listen var allerede bestemt, så dermed toppede Louise Brown listen i anden bølge.

»Jeg blev opfordret til at stille op af flere fra partiet og det bekræftede mig i, at det var det rette at gøre, for jeg har gået med de tanker flere gange, især da jeg for år tilbage blev spidskandidat til byrådsvalget i Randers,« siger den 41-årige nuværende leder af Frivilligværket i Randers. Hun arbejder også som erhvervscoach i sit eget firma. Og netop den del af hendes arbejdsliv håber hun vil ruste hende til en mulig karriere i Folketinget.

Louise Brown

41 år gammel, født og opvokset i Stevnstrup.

Sad i byrådet i en kort periode i 2017.

553 personlige stemmer til Regionsrådsvalg 2021.

248 personlige stemmer Kommunalvalg 2017.

Leder af Frivilligværket i Randers, samt selvstændig erhvervscoach.

Har en HD fra Aalborg Universitet i ’Organisation og ledelse’.

Er du rustet til opgaven?

Hun er nok mest kendt som byrådspolitikeren, der alligevel ikke ville fortsætte kandidaturet for at blive valgt ind i Randers byråd, på grund af den hårde atmosfære.

Meget omtalt har ’stripper-opslaget’ på Facebook også været. Her gik byrådsmedlem Bjarne Overmark fra Beboerlisten til makronerne og mente, at Louise Browns veninde Ann Hermansen, der er familiechef i Randers Kommune, viste mangel på dømmekraft, efter at de to veninder postede et opslag, hvori der stod: »Nu skal vi se mandestrip«.

De to kvinder skulle blot overvære standup med blandt andre Torben Chris, der er kendt for at smide kludene i forskellige sammenhænge, men ikke den pågældende aften.

Du har trukket dig fra kommunalvalget, og henvist til den hårde tone, hvordan forestiller du dig, at det ville gå i Folketinget?

»Atmosfæren er exceptionelt grim i Randers Byråd, det er offentligt kendt. Det kan nogle gange være vanvittigt og meget personligt båret. Men jeg er ikke nervøs for at drive politik på landsplan. For her er der ikke den samme fokus på dig som person, men mere på dine holdninger. Og så er jeg coach af uddannelse. Jeg har brugt den erfaring for at komme videre. Og jeg har arbejdet med mig selv. Så jeg er ikke urolig for at komme i Folketinget, snarere tværtimod.«

Hun tilføjer:

»Nu skal jeg ud og gøre mig kendt i hele Østjylland og jeg håber, at det bliver for mine liberale værdier jeg bliver kendt. Jeg tror på mere ansvar til det enkelte menneske og mere frihed. Man har en pligt til selv at skabe ændringer i sit eget liv. «

Ønsket om frihedsgrad er stor, men der er også nuancer.

Jeg kommer selv fra en dysfunktionel familie, hvor flere var alkoholikere, så jeg kender godt til følelsen af, at nogen fra det offentlige bør træde til. Og i sådanne tilfælde er det ok, at vi har et samfund der hjælper. Men i mange andre tilfælde mener jeg, at man selv kan klare sig. Rent faktisk vokser mange mennesker med opgaven, når de får mere og mere ansvar.«