Under coronaen har det ikke været nemt at drive hotel. Men trods en svær tid har Hotel Randers vendt et underskud på næsten to millioner kroner til et overskud på en million.

AF CECILIE BISGAARD

Et underskud på 1,7 millioner kroner i 2020 er blevet vendt til et overskud på 1,1 millioner kroner for Hotel Randers. Det betyder, at hotellets egenkapital nu ligger på 3,4 millioner kroner. Det viser deres regnskab for 2021.

»Vi er rigtig glade for, at vi har vendt underskuddet til et overskud. Det har været en hård periode at drive hotel- og restaurantvirksomhed i – det er ingen hemmelighed,« siger formand for hotellets bestyrelse, Anders Thoustrup.

Det er corona-pandemien, som, han mener, har været hård ved branchen.

»På trods af det er vi lykkedes med rigtig mange ting. Vi er ved at udvikle Hotel Randers efter totalrenoveringen, som vi blev færdige med i 2017. Og vi oplever større og større publikum til sådan et kvalitetshotel – et hotel med klassiske kvaliteter, siger han og fortsætter:

»Jeg tror, det er en del af en megatrend, hvor der bliver større og større bevidsthed om kvalitet – også på hoteller og restauranter. Der falder vi godt ind, synes vi.«

Har planer klar

Bestyrelsesformanden fortæller også, at det både er på hotellet og i restauranterne, at de har oplevet en stigende efterspørgsel.

»Det har været en voldsom tid, fordi vi har måttet lukke ned og sende folk hjem og se på kompensationsordninger og så videre. Men vi er glade, når det ender med et overskud for koncernen,« siger han.

Ifølge Anders Thoustrup er overskuddet allerede blevet øremærket til udvikling.

»Hotellet er fondsejet, og fondens opgave er at videreudvikle Hotel Randers. Vi har altid en masse planer, men det er ikke nogen, jeg vil dele på nuværende tidspunkt,« griner han og fortsætter:

»Vi fortsætter med at gøre os umage med at drive et hotel som randrusianerne kan være stolte af. Vi vil gerne møde gæsterne i øjenhøjde og ikke være højtidelige. Det skal være et godt sted at komme«