Birgitte Guldberg er allerede tiltrådt stillingen og skal sikre hurtig og samtidig koordineret indsats i kommunen.

Fordrevne fra Ukraine skal i løbet af meget kort tid sluses ind i det danske samfund. Det kræver en hurtig og samtidig koordineret indsats i kommunen. For at sikre det har Randers Kommune ansat Birgitte Guldberg som Ukrainechef.

»Opgaven er meget kompleks og samtidig kender vi ikke omfanget. Det kræver, at vi har en person, der kan drive opgaven. Den er så stor, at det kræver dedikerede kræfter. Og det har vi fundet den helt rette person til,« siger Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør i Randers Kommune, i en pressemeddelelse.

I løbet af blot fire hverdage efter, at en ukrainer får opholdstilladelse, skal Randers Kommune sørge for en bolig, starte det rette integrationsforløb, tage mod børn i dagtilbud og skole, koordinere med mulige ledige job i virksomhederne ligesom der gennem tæt samarbejde med frivillige organisationer skabes tilbud i fritiden. Samtidig er der også koordination med sundhedstilbud og sprogundervisning.

»Det er opgaver, vi også normalt håndterer, hvis vi som kommune modtager flygtninge. Forskellen til normalen er, at typisk vil en kommune have væsentligt bedre tid til opgaven fra man modtager en flygtning med opholdstilladelse, og normalt modtager vi måske en enkelt familie eller to. Så her kigger vi ind i en opgave med potentielt meget stor volumen og kort tid. Det kræver en stærk koordinering og flere kræfter,« siger Jesper Kaas Schmidt.

Erfaren chef

Birgitte Guldberg har tidligere været sekretariatschef i Børn og Skole i Randers Kommune og kommer også med fem års erfaring med det øverste ansvar for Jammerbugt Asylafdeling, der driver asylcentre i Nordjylland, ligesom hun har været chef for borgerserviceområdet i Jammerbugt kommune og har erfaring som sekretariatschef i Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune. Det er dermed en bred erfaring på tværs af en række af de områder, der netop er afgørende i forhold til at tage mod ukrainske fordrevne.

Birgitte Guldberg startede på arbejde kort før påske.

gs