KIAN JOHANSEN

Masser af børn mellem 3 og 15 år deltog torsdag i BørneTour Randers på Østervold.

BørneTour er et begyndercykelløb for børn og unge, der finder sted en del steder frem mod Tour de France Grand Depart i Danmark senere i 2022.

I Randers var det arrangeret i fællesskab mellem børne- og Ungdomsafdelingerne i Randers Cykleklub af 1910 og Randers BMX, Randers Kommuner, Skoda Danmark, Frog Bikes og Danmarks Cykle Union.

Unge ryttere fra Randers Cykleklub kørte med rundt. Foto: Kian Johansen

Ruten var fuldstændig lukket for trafik og mens forældre og forbipasserende nød synet af de mange smilende cyklende børn, så spicede ’Cykeltossen’ Christian Oest fra Randers også stemmningen op iført sit farverige kostume, som han deltager i cykelløb med.

BørneTour handlede ikke om at cykle hurtigt eller komme først – alle kunne være med uanset fart, cykeltype og ambitionsniveau. Alle deltagere fik selvfølgelig guldmedaljer, diplom og goodiebags.

Meningen med BørneTour var at give børn og unge, som ikke er medlem af en cykelklub, en god oplevelse med cykelsporten og inspirere dem til at ville mere.

Der var medaljer, diplomer og goodiebags til alle cyklisterne, selvom enkelte så ud til blot at have lyst til en runde mere på Østervold. Foto: Kian Johansen