Klokken 06.48​ torsdag morgen fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 28-årig mand, der befandt sig på Randers Busterminal. Han kunne høre nogen benytte en vinkelsliber i nærheden. Den 28-årige mand undersøgte sagen nærmere, og spottede en mand stå ved et cykelstativ i færd med at skære en cykellås på en el-cykel op.

Den 28-årige mand tog kontakt til manden og spurgte, hvad han lavede, hvortil manden svarede, at han blot havde glemt sin cykelnøgle og derfor var nødt til at skære låsen op. Den 28-årige fandt det noget mistænkeligt og kontaktede derfor politiet, mens manden arbejdede videre med vinkelsliberen.

Den 28-årige mand havde taget et billede af manden og givet et godt signalement, der blev sendt videre til patruljerne. Da patruljen ankom til busterminalen, stod cyklen stadig i stativet, og manden var forsvundet fra stedet.

Kort efter fik en patrulje dog øje på en mand, der passede på signalementet. En 40-årig mand blev anholdt og sigtet for forsøg på tyveri af cykel.