Nu er rådhushaven klar til at blive nydt – med blomster og kunstgræs.

KIAN JOHANSEN

Traditionen er fulgt. Rådhustorvet er igen i år omdannet til Rådhushave henover sommeren.

Så nu kan du vandre hen til Niels Ebbesens statue i kunstgræs, nyde duften fra en af de utallige blomsterkasser og se blomsterne vaje i vinden. Du kan finde læ i de opsatte træ-bygninger, eller blot sætte dig og nyde avisen – gerne Din Avis, siger vi selvfølgelig her fra.

»Det er meningen med rådhushaven, at du skal nyde den midlertidighed der opstår, når vi omdanner torvet til en have. En urban garden fra brosten til et naturrum. Du kan nyde duften, solen, vinden og kan sidde i ro og mag,« siger Mette Bertelsen, der er eventchef Randers Eventsekretariat i Randers Kommune og sammen med Randers Cityforening hvert år står for at omdanne Rådhustorvet til en grøn oase hen over sommeren.

Musik og dans

Der er også planlagt flere musikalske indslag henover sommeren i skolernes sommerferie af Randers Cityforening og mon ikke studenterne også danser omkring frihedskæmperen, der døde i 1340, efter at have slået ’Den kullede greve’ ihjel.

Traditionen med at omdanne Rådhustorvet til Rådhushave har eksisteret i en del år. Det var den daværende turistforening, der i forening med Randers Cityforening besluttede sig for at gøre noget markant anderledes i Randers midtby og siden er det blevet en tradition.

Rådhushaven kan nydes til og med Randers Festuge, der finder sted 12-20. august. Så pilles den ned igen i uge 34.