Efter et grundsalg fik kommunen 16 millioner kroner, som nu er blevet uddelt til nye faciliteter til foreningslivet.

AF CECILIE BISGAARD

Sundheds-, Idræts- og Kulturudvalget har nu besluttet, hvordan 16,4 millioner kroner skal fordeles. Pengene kommer primært fra grundsalg af Overvænget i Hornbæk, og de blev øremærket faciliteter på idræts-, spejder- og det selvorganiserede område.

Pengene er nu fordelt, og politikerne besluttede også at tilføre puljen en ekstra million kroner fra den nedlagte pulje til corona-kompensationer på kultur- og fritidsområdet, så der i alt blev uddelt 17,4 millioner kroner.

Det projekt, der fik flest penge tildelt af udvalget, er en renovering af en spejderhytte hos Niels Ebbesens Gruppe. I ansøgningen skriver spejderne, at deres spejderhytte er et gammelt, nedlagt landbrug, som er ejet af kommunen. Det betyder, at de ”har mødt en mur” i deres proces med at søge fondsmidler.

Til renoveringen har spejdergruppen fået 2.350.000 kroner. De regner med, at hele renoveringen vil koste 2.450.000 kroner.

Padel og kunstgræs

Der blev også sat flere penge af til store projekter:

Helsted Fremad IF har fået halvanden millioner kroner til at lave flere fodboldbaner. Bjerregrav Urbane Bevægelseshal har fået en million til skatebowl. Fårup-Sønderbæk IF og Menighedsrådet har fået to millioner til et facilitetshus. To millioner er der også blevet sat af til et aktivitetshus ved Kano- og Kajakklubben Gudenaa.

Derudover er der sat penge af til fire projekter, der involverer padeltennisbaner.

Der er også sat penge af til tre kunstgræsbaner i henholdsvis Assentoft, Langå og Nord (klubberne B65, HUI og IF Fjorden). De tre projekter får dog først deres midler tilført, hvis der i den nye budgetaftale for 2023-2026 afsættes 200.000 kroner per bane.

I alt fik 19 projekter tildelt penge.