Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune leder efter navneforslag.

I Langå og Over Hornbæk skal der rejses to klimaskove, og nu leder udvalget altså efter to gode navne til de kommende grønne områder.

Den nye klimaskov i Langå kommer til at ligge ved Selagervej mellem Langå Mark og Ulstrupvej, og skoven i Over Hornbæk vil grænse op til Himmelbovej, Klørupvej og Overvænget. Træarterne bliver primært løvtræer, som naturligt vokser i Danmark og hurtigtvoksende nåletræer. I skovene kommer også stier, så de kan bruges som rekreative områder.

Hvis du har et forslag, skal det sendes på mail til skovrejsning@randers.dk inden 20. august. Så deltager du samtidig i konkurrencen om et frugttræ til haven eller 500 kroner, der kan bruges på offentlig transport.

Byrådet har tidligere besluttet, at kommunens CO2-udledning skal nedbringes med 70 procent inden 2030, og det er i den forbindelse, at man har besluttet at plante klimaskovene. I alt er der planer om at plante 3.000 hektar ny skov i tæt samarbejde med landbruget, industrien, detailhandlen og mange flere. 3.000 hektar svarer til et område på over 4.200 fodboldbaner.

Navnene på Randers Kommunens to første klimaskove bliver afgjort til september, når Miljø- og Teknikudvalget har udvalgsmøde.