Byrge Sørensen Fest & Hobby takker af efter 79 år. Nu har familien valgt, at tiden er til at sige farvel til butikken.

Gennem 79 år har familien ’Byrge Sørensen’ drevet Byrge Sørensen – Festkælderen på Rådhustorvet i Randers. I år 2000 kom Hobbykælderen til.

Men sidst i oktober er en årrække med butiksdrift slut, når butikken lukker og slukker for sidste gang.

Det sker, fordi familien har besluttet sig for, efter flere overvejelser, at tiden ikke er til endnu et generationsskifte. Det fremgår af en pressemeddelelse.

”Butikken er drevet i flere generationer, og det har derfor også været på tale, om der skulle være endnu et generationsskifte. Men datteren Helle Byrge, der er daglig leder af butikken, har efter mange overvejelser valgt ikke at drive butikken videre, da der ikke er tilstrækkelig basis for videre drift. Nu er muligheden der for at prøve noget helt nyt, hvilket Helle Byrge har valgt,” står der blandt andet i pressemeddelelsen.

Familietid og sommerhusliv

»Vi vil savne alle vore dejlige kunder, og det har derfor heller ikke været en nem beslutning. Men nu er det tid til at nyde otiummet, være sammen med familien og nyde vores dejlige sommerhus,« siger ejer Kirsten Byrge og fortsætter:

»Jeg vil også gerne have bedre tid til mit smykkedesign Byrge Design, som jeg fortsætter med, og til alle mine andre kreative projekter.«

Forretningen har bidraget til mange kreative projekter igennem tiden, og man har som kunde altid kunne få god hjælp og vejledning til sine kreative sysler eller pynt til festen.

De sidste år har forretningen fulgt med udviklingen, og man har udover at tage legetøj ind i sortimentet også lavet mange kreative og populære workshops for kunderne.

ceb