Motion, fællesskab og nabodyst er på programmet, når borgere i Havndal, Harridslev, Assentoft og Asferg/Gassum dyster om titlen som det mest aktive lokalsamfund i Randers Kommune.

Snør løbeskoene, puds traveskoene og spænd cykelhjelmen! Lokaldysten 2022 er et to timers motionsevent, hvor fire randrusianske landsbyer udfordrer hinanden til at tilbagelægge flest kilometer ved at gå, løbe og cykle – og sætter samtidigt et århundredelangt naboskab på en venskabelig prøve.

Det er Randers Sundhedscenters sundhedshøjskoler i Havndal, Harridslev, Assentoft og Asferg/Gassum, der samler borgerne i lokalsamfundet om de fire motionsfester i uge 34 og 35. Man kan allerede nu tilmelde sig motionseventen i sin landsby via begivenheder på Randers Sundhedscenters Facebookside.

»Vi håber, at vi kan samle rigtig mange mennesker omkring nogle gode sensommerarrangementer med fokus på motion og hyggeligt samvær i landsbyerne. Og jo flere deltagere fra hvert lokalområde, desto større chance er der også for at sikre sig førstepladsen og check på 10.000 kr. til sin landsby – og vigtigst af alt; håneretten indtil næste år,« fortæller Ronja Jøker Jørgensen, koordinator for Sundhedshøjskolen i Randers Kommune, i en pressemeddelelse.

Foruden Randers Kommune består partnerskabet bag Lokaldysten af DGI Østjylland og Bevæg dig for livet – Løb & Gang.

Sammen om bevægelse

Lokaldysten samler lokalsamfund i en motionsfyldt fest, hvor både børn, unge, voksne og seniorer får sved på panden og smil på læben. Når bygrænserne kridtes op, rykker landsbyboerne tættere sammen – for alle kilometer tæller i konkurrencen om at blive Randers’ mest aktive lokalsamfund.

»Det kan være meget motiverende for borgerne i et lokalområde, når der bliver etableret et godt fællesskab omkring motion og bevægelse. Vi håber, at arrangementerne kan resultere i, at endnu flere finder glæden ved at dyrke motion i fællesskab,« siger Jesper Jakobsen, projektleder for Bevæg dig for livet i Randers Kommune.