Indehaver Charlotte Møller har købt og indrettet sin nye butik på Kirketorvet i Randers, fordi hun savnede kontakten med kunderne.

KIAN JOHANSEN

Hun har været i branchen i godt 40 år og drevet fysisk butik i godt 30 år. Og selvom en udmærket onlineforretning kører alle dage, så savnede Charlotte Møller kontakten med kunderne efter corona-nedlukningen. Derfor åbnede hun før sommerferien i istandsatte lokaler på Kirketorvet midt i Randers.

Hun driver en højtspecialiseret butik med hudplejeprodukter og kosmetik fra leverandører, som du ikke finder mange andre steder i Danmark og måske endda hele Norden.

Der er kunder fra hele landet – både onlinekunder og fysiske kunder i butikken. Og der er jævnligt besøg fra både Norge, Sverige og Finland.

Lokalerne ejer hun selv. »Det var et skuffesalg og vi havde hele gulvet revet op, før jeg kunne flytte ind,« smiler Charlotte Møller stående på det bløde lilla, gulvtæppe der efterfølgende blev lagt på, sammen med håndtagene på indgangsdøren, der er formet som stjerner. Hun har forsøgt at gøre butikken hjemlig og når du overhører samtalerne med kunderne, går det naturlige og umiddelbare da også igen i samtalerne. Rådgivning og vejledning er bare nemmere, når du står overfor den det handler om. Og det var det, som Charlotte Møller savnede.

»Jeg er en ’no bullshit’ kvinde. Jeg siger hvad jeg mener,« lyder det med et smil fra Charlotte, der i snart otte år har drevet House of Stars. Før det solgte hun sin butik i eget navn og startede op igen, nu under navnet House of Stars.

Charlotte Møllers butik på Kirketorvet hedder House of Stars og selvfølgelig er håndtagene lavet som stjerner. Foto: Kian Johansen

En 15-årigs åbenbaring

Hun åbnede sin første butik i Houmeden i 1991 og seneste flytning var til Sankt Mortens Gade i 2019.

Meget sigende for de godt 40 år i branchen, så har 57-årige Charlotte Møller altid fulgt sin intuition og mavefornemmelser.

»Jeg kunne bare mærke, at der lå et skuffesalg og ventede på mig, derfor tog jeg kontakt til ejendomsmægleren,« genfortæller den uddannede makeup-artist og kosmetolog fra New York.

Det var allerede som 15-årig, at hun fandt ud af, at hun ville være selvstændig. Efter alle skoleårene på Tirsdalens Skole, så tog hun på et udlandsophold i USA der viste hende en helt anden iværksætterkultur og måde at tænke på, end den hun havde mødt i opvæksten i Kristrup og senere på den sproglige linje på det daværende Paderup Amtsgymnasium.

»Man siger, at amerikanerne er så overfladiske. Jeg mødte åbne, iderige og fantastiske mennesker. Og lærte, at det var helt okay at åbne nyt og måske gå konkurs. Det var ingen skam, bare man gjorde forsøget.«

Ægte – ikke plastisk

På gymnasiet begyndte hun for sjov at lægge makeup på veninderne og fandt ud af, at det var hun god til. Som barn var hun lidt af en drengepige og havde aldrig leget med makeup-dukker som lille. At lægge makeup gav hende følelsen af, at skabe noget ægte for et andet menneske, som vedkommende sætter pris på.

»Det er stadig det der driver mig og derfor jeg ville åbne en fysisk butik lige her i Randers. Jeg lærte, at når jeg lagde makeup, så fik jeg kvinderne til at smile. De fik bedre selvværd og så sig selv i et andet lys.«

Hun begyndte at sælge makeup til homeparties om aftenen. Om morgenen stod hun i Vennelyst Bageri og tog imod rundstykke-bestillingerne, inden hun cyklede på gymnasiet.

Stjernen på håndleddet

Og for godt 30 år siden åbnede hun sin egen butik i en branche, der er kendt for skønhed udenpå og et anderledes hårdt sted at være, når du skal skaffe varerne hjem ved forhandlinger. Især når du vil skaffe unikke varer hjem til Randers, som ingen andre butikker i hele verden får lov til at sælge.

»Jeg havde et bestemt mærke jeg gerne ville forhandle. Der gik nok tre år, hvor jeg skrev flere gange om vi kunne få et møde. Der skete ingenting. Så til sidst fik jeg et møde i London. Manden bag mærket var fint og nobelt klædt, som englændere nu er. Han virkede nærmest aristokratisk. Så opdagede jeg en tatoveret stjerne på hans håndled og så fik vi en god snak om rock og punkmusik. Det elsker jeg selv,« genfortæller Charlotte Møller som et eksempel på, at hendes gå på mod og impulsive tilgang har ført hende igennem 40 år i branchen med succes, selvom der har været bump på vejen.

Behøver vi nævne, at hun fik forhandlingen.