Det er kombinationen af forhindringer både på land og vand, der gør forhindringsløbet i Randers sidst i august attraktivt for ocr-løbere også fra udlandet.

Når mere end 1.000 seje løbere den sidste lørdag i august mødes på havnen i Randers til årets Harbour Challenge, bliver det med deltagelse af løbere fra både Tyskland, Sverige og Norge, skriver Randers gymnastiske Forening i en pressemeddelelse.

»Det er sjovt, at der kommer folk fra andre lande. Der er ingen tvivl om, at havnen i Randers kan noget helt særligt som ramme for så stort et OCR-løb (forhindringsbaneløb). Vi har et fantastisk mix af forhindringer på land og i vand, og så er det jo ret enestående, at vi kan bruge så stor en del af havnen,« siger Lars Søndergaard, fra Randers gymnastiske Forening, som er med i styregruppen omkring løbet.

Siden den spæde start i 2015 med blot 136 løbere har Harbour Challenge Randers på få år etableret sig som et af Danmarks største OCR-løb, og Lars Søndergaard fremhæver netop samarbejdet med virksomhederne på havnen som helt afgørende for, at eventet er blevet så stor en succes.

»Vi har en havnedirektør, der bare har været med på den. Det er virkelig fedt. Samtidig viser virksomhederne generelt stor velvilje. For eksempel er Verdo ikke bare sponsor, men stiller også en kæmpe flisbunke til rådighed som en af løbets forhindringer. Når vi så samtidig oplever stor efterspørgsel fra sportsglade mennesker, og vi har frivillige, som gerne vil hjælpe til, giver det blod på tanden. Så er det, at det hele udvikler sig”, fortæller Lars Søndergaard.

Harbour Challenge Randers (HCR) finder sted lørdag 27. august kl. 9-14. De to første heat er kun for eliteløbere med direkte kvalifikation til EM. Derefter er der åbent løb for alle.

Omkring 150 frivillige hjælper med til afviklingen på dagen, og der ventes op imod 5.000 tilskuere på havnen.

Dagen efter – søndag 28. august – er der som noget nyt arrangeret familieløb på en bane, der er tilpasset de yngste fra 6-15 år.