Hvis alt går efter planen, har ejeren planer om at åbne endnu flere slikbutikker uden personale.

AF CECILIE BISGAARD

Inden for den næste måneds tid bliver Randers en slikbutik rigere. Det fortæller Johnny Hansen, der står bag Snolderiet, der kommer til at få adresse lige midt i Brødregade.

»Det er svært at sige præcist, hvornår butikken åbner. Jeg venter på nogle specielle reoler fra Kina, så det kommer an på, hvornår de lander,« siger han.

Det er ikke hvilken som helst slikbutik, der snart kan slå dørene op. Det er nemlig en slikbutik med selvbetjening uden bemanding. Det kan lade sig gøre på grund af et særligt system, der ifølge Johnny Hansen er udviklet af en mand fra Randers.

Faktisk bliver Randers-slikbutikken den første af sin slags med lige netop det her system i Danmark, fortæller han.

Med telefon i hånden

Det kan lade sig gøre at have en ubemandet butik på grund af det særlige system, der gør folk i stand til komme ind, betale og komme ud af butikken igen.

»Når du kommer hen til døren, så skal du scanne en QR-kode, og så kan du komme ind i butikken. Så tager du det, som du gerne vil have. Der vil selvfølgelig være bland-selv-slik, men der vil også være sodavand og amerikansk slik og sodavand, som er lidt specielt, og du ikke lige kan få alle steder,« siger Johnny Hansen og fortsætter:

»Ligesom i andre butikker, så vejer du selv slikket og sætter en mærkat på. Så går du hent til et bord, hvor du tager din telefon og scanner stregkoderne på de forskellige ting, og så betaler du med din telefon. Det kan både være med MobilePay eller dankort på telefonen. Når du har betalt, så kommer der noget op, som du skal godkende, og så kan du komme ud.«

Han fortæller, at det selvfølgelig også er muligt at komme ud af butikken uden at købe noget. Der er også sikkerhedsforanstaltninger, der gør kunderne i stand til at komme ud i tilfælde af for eksempel brand.

En stor besparelse

Johnny Hansen, der er bosat i Rønde, fortæller, at der kommer videoovervågning i hele butikken.

»Så kan folk se, at der bliver holdt øje med dem – så de ikke stjæler. Men der er nok nogen, der gør det alligevel,« siger han.

Grunden til, at han har valgt at åbne en butik, hvor der udelukkende er selvbetjening, er, at så kan han spare på en rigtig stor omkostning: personale.

»Det er en dyr bekostning, og der kommer flere og flere butikker uden personale. Nogle købmænd eksperimenterer med det. Det er lidt det samme med Føtex. Deres scan-selv-kasser er lidt samme princip,« siger han.

Snolderiet kommer ikke til at have døgnåbnet, men de præcise åbningstider har Johnny Hansen ikke lagt sig 100 procent fast på, men som udgangspunkt regner han med, at der er åbent fra klokken 8 til 22.

Planer om flere

Johnny Hansen har i forvejen fire solcentre, hvor der også er selvbetjening uden personale. Det ene af dem ligger tæt på Randers Busterminal, og det er derfor, at han har valgt at placere sin nye slikbutik, der er den første af sin slags, i Randers.

»Det er nærliggende at have noget tæt på hinanden. Hvis jeg åbnede en slikbutik i Herning, så skulle jeg bare ligge og køre dertil,« siger han.

Han håber, at folk vil tage godt imod det nye koncept, for han har store forhåbninger til det.

»Der skulle gerne komme flere, hvis det går, som det skal. Men det er der ikke nogen, der ved. Vi tror på det, og når det er oppe at køre, så er planen, at der kommer flere,« siger Johnny Hansen.