Alt klappede perfekt, da der blev afholdt ‘Festen på Plænen’ under Randers Festuge. Men arrangørerne savnede flere fremmødte.

KIAN JOHANSEN

Mens to andre arrangører og sekretariatet bag Randers Festuge er begejstrede for årets Randers Festuge, så er der et mere behersket toneleje hos Søren Schack Hansen og Mesut Dursun, der for andet år i træk stod bag ’Festen på Plænen’, hvor navne som Kato, Tessa, Sømændene og Peter & De Andre Kopier optrådte fredag og lørdag på Justesens Plæne i bragende godt vejr.

»Vi kommer ikke ud med det samme resultat som sidste år. Det har været lidt svært at tiltrække nok tilskuere,« erkender Mesut Dursun – der ellers er vildt glad for selve afviklingen af koncerterne i løbet af de to sidste festugedage.

»Alt klappede som det skulle. Vejret var med os. Publikum virkede tilfredse og vi havde tilpas med frivillige til at hjælpe til bag barerne og madstederne. Vi fik en aflysning fra Branco, men fik skaffet en fuldgod erstatning i Jimilian. Der var ikke tegn på uro på noget tidspunkt, så det er vi stolte af,« siger Mesut Dursun der lever af, at arrangere fester og booke musikere og som sammen med restauratør Søren Schack Hansen har været enige om, at der skulle være stort telt og fest på plænen under festugen og tilmed er blevet opfordret til det af flere parter.

Evaluering skal til

Sidste år deltog godt 4.500 i festen på plænen, og den foreløbige vurdering går på et mindre antal tilskuere i år. Tallet er dog ikke offentliggjort endnu.

Nu skal en evaluering med kommunen, Festugesekretariatet og andre aktører afdække hvad der skal ske – og om der afholdes koncerter til næste år. For udover økonomien er der endnu et usikkerhedsmoment. Justesens Plæne vil være under ombygning næste år, på grund af digesikring. Derfor kigges der på blandt andet en ny placering på Tronholmen, elller på den tidligere cirkusgrund ved Brotoften.

»Først kigger vi lige indad. Vi skal have kigget på blandt andet ølvognenes placering og vores forhold igennem og gennemgået økonomien i det hele,« siger Mesut Dursun.