Forfatter og fotograf har været på det lokale værtshus. Besøget er blevet en del af en ny stor bog om kongerigets stamsteder.

‘Kongerigets Stamsteder’ er titlen på efterfølgeren til bestselleren ‘Stamsteder’, der blev en af de bedst sælgende bøger i 2022. I den nye bog har lokale værtshusentusiaster besøgt og skildret 120 af landets mest mindeværdige værtshuse.

Journalist Thomas Lund Hansen og fotograf Tobias Nicolai har blandt andet lagt vejen forbi Storkereden i Randers, hvor Bjarne viste sin tatovering ‘I Love You Far’, som han fik tatoveret, da hans far døde.

Danmarks største værk om kongerigets værtshuse er mere end bajere og røverhistorier. Det er også fortællingen om en kulturinstitution, der er ved at forsvinde.

»Det er hårde tider for værtshusene i hele kongeriget. Særligt de seneste år har der været meget modgang, hvor de brune bodegaer er blevet færre og færre. Derfor er det på tide, at deres historier og vigtige funktion i samfundet bliver fortalt. For værtshuset spiller en afgørende rolle i vores fællesskab og er en central del af vores kulturarv, som er ved at forsvinde,« siger Peter Buch, der er en af bogens idémænd.

Bogens omslag. Pressefoto

Jyla