Ny vej er klar inden juni, lyder det.

Der er ikke længe til, at du kan køre fra Hammelvej, mod Clausholmvej i Kristrup og lande direkte i et nyt kryds over Clausholmvej. Og derefter lande på Ny Havnevej.

Alt tyder på, at Ny Havnevej, der på sigt skal være forbindelsen hen mod Klimabroen over Gudenåen og den yderste del af det gamle havneområde, snart står klar.

LÆS MERE UNDER VIDEOEN

Lige nu bliver udvidelsen af selve krydset ved Clausholmvej og Grenåvej færdiggjort. Og der kommer asfalt på de tonsvis af sand og grus, der ligger på strækningen mellem den tidligere bilforhandler-grund på hjørnet af Ørneborgvej og Grenåvej og videre langs dele af Genbrugspladsen, henover Brødstedlund og over Kristrup Engvej.

Kommunen forventer, at Ny Havnevej står klar i slutningen af maj i år. Til den tid skal du ud på en lille svingtur, når du skal på genbrugspladsen via Grenåvej. For der er nemlig etableret en afkørsel, der forbinder Ny Havnevej med Romalt Boulevard og den sidste rest af Ørneborgvej, der stadig fører hen til genbrugspladsens indkørsel.

LÆS MERE UNDER BILLEDERNE

Den del af Ørneborgvej, der ligger tættest på Grenåvej, er nu spærret for gennemkørsel for altid. Store dele af Ørneborgsvejs eksisterende areal bliver til havnevej, der rykker krydset på Grenåvej, så den bliver til et ægte firkløver, der binder Clausholmvej og den nye Havnevej sammen, i lige linje hen over Grenåvej.

Alle kolonihave-ejerne i kolonihavekvarteret Brødstedlund og de virksomheder der ligger bagved, får en ny vej ind via Grenåvej. Vejen skal hedde Kolonihavevej.

Ny Havnevej ventes at være klar til brug i foråret 2024 og skal forbedre adgangen til den nye Randers Havn med en god vejforbindelse til E45. Vejen har også betydning for realiseringen af Flodbyen og på sigt – når Klimabroen er etableret – vil Ny Havnevej bidrage til at aflaste trafikken på Randers Bro.