Pengene skal gå til en masterplan for “ny, markant udstilling”.

AF CECILIE BISGAARD

Randers Regnskov får allerede et årligt driftstilskud fra Randers Kommune – i år på 2,3 millioner kroner. Men nu har den specielle zoologiske have søgt om flere støttekroner. Ansøgningen om yderligere 2,4 millioner kroner om året de nærste fire år (i alt 9,6 millioner kroner) blev behandlet på det seneste møde i Sundheds-, Idræts- og Kulturudvalget.

I udvalget valgte man dog at sende ansøgningen videre til de nærtforestående budgetforhandlinger, da der ikke er råd til så stort et tilskud fra de midler, som udvalget råder over.

Grunden til, at Randers Regnskov har sendt en ansøgning til kommunen, er, at de ønsker at udvikle deres attraktion ’Tidsrejsen’ ved at lave en såkaldt masterplan for udvidelse på Hvidemøllevej. Det skriver Regnskoven selv i den ansøgning, de har sendt til Randers Kommune.

Innovativ og ikonisk

I ansøgningen skriver Randers Regnskov, at de ”stadig har et stort uforløst udviklingspotentiale.”

”Vi vil derfor lave en masterplan for udvidelse mod vest på Hvidemøllevej, hvor ’Tidsrejsen’ skal sammenkoble Randers Regnskovs tre domer med en ny, markant udstilling, hvor vi viderefører vores indendørs brand i en ny, banebrydende kontekst,” skriver de også.

Det er meningen, at masterplanen skal skabe det grundlag, som man efterfølgende kan søge fondsmidler på.

”Udvidelsen skal være både innovativ og ikonisk, og den skal samtidig projekteres og etableres under skyldig hensyntagen til en fremtid med øget fokus på biodiversitet, klimapåvirkning og ressourceforbrug, hvor bæredygtighed og verdensmål er i fokus. Der vil således være behov for ekstra finansiering til såvel udviklings- som projekteringsarbejde i periode fra 2023 til 2026, hvor masterplanen udarbejdes,” står der i ansøgningen.

Randers Regnskov går ikke yderligere i detaljer omkring udvidelsen i deres ansøgning.