KIAN JOHANSEN

Lørdag blev alle de orangeklædte løbere overrasket af tovholderne bag det frivillige løbefællesskab kaldet ’Vi Løber I Randers’.

Der er nemlig lejet et fast lokale ved siden af Sej og Stærk på Industrivej 12, så nu har det lidt husvilde løbefællesskab fået et permanent opholdssted, efter man måtte forlade lokalerne ved Dansk Fitness på Jernbanegade tidligere i år. Også den kæmpestore orange elefant er flyttet med, så nu er der igen plads til hyggen, lover Lone Fogsgaard Rasmussen, der er en af de drivende kræfter bag fællesskabet. 12 private sponsorer er trådt til, så lokalet kunne lejes.

“Vi har længe kigget over mod nabobygningen, mens vi har lånt lidt husly af Susanne fra Sej og Stærk og da hun så kunne fortælle, at den var til leje, så skyndte vi os at slå til,” fortæller Lone Fogsgaard Rasmussen, der faktisk først lagde ud for huslejen og fik underskrevet kontrakten og derefter fik overbevist sponsorerne om at spytte i kassen.

“Det er klart, at vi får et mere kommercielt udtryk, når vi nu skal tilgodese vores sponsorer, men vi holder os fortsat ude af et kommunalt tilskud og det koster fortsat ikke kontingent at være med. Det er vigtigt for os at holde os i et fællesskab, hvor alle kan deltage, og hvor vi løbeværter ikke skal bruge alt for meget tid på administrative forpligtelser,” uddyber Lone Fogsgaard Rasmussen.

Lokalet åbner op for, at der igen kan holdes foredrag og julefrokost i eget regi og så vil man forsøge at låne lokalet ud, så der kan bidrages lidt til huslejen, lyder planen.

“Når vi har fået ro på, så skal der også ske lidt mere. Jeg har en drøm om at etablere sommerhold for børn og det kan der måske blive lidt mere tid til at kigge på nu.”