To mænd på en tagryg fik flaget til at vaje i Randers.

KIAN JOHANSEN

Vi hælder lige lidt ananas i egen flag-juice i spalterne i denne tid.

Som du måske har bemærket, hvis altså du læser Din Avis på ugentlig basis, så fortalte vi for et par uger siden om nye beboere hos Din Avis på Rådhustorvet 4.

Tre journalister fra JP Randers er flyttet ind, og nu er der endnu mere gang i kaffemaskinen, kontorets hæve-sænkeborde, computertasterne klikker heftigt og der er endnu mere liv på kontoret, som vi efterhånden tillader os at kalde et mediehus.

Bag statuen af Niels Ebbesen kan du fremover se et hvidt flag med Din Avis logo på. Foto: Kian Johansen

Og hvis man nu vil være et mediehus i hjertet af Randers, så kræver det naturligvis også symboler for at fremhæve netop det. Det ultimative symbol kom i sidste uge, hvor to dygtige flag-folk med charmerende og tyk nordjysk accent kravlede hen over taget med en splinterny flagstang og fik hejst flaget for Din Avis.

»Det var da ingenting. Det gik som det skulle. Men I har da rigtignok en pæn udsigt deroppe fra,« lød det med kraftig nordjysk accent efter to timers arbejde på tagryggen.

Vi skulle hilse og sige, at de to nordjyder naturligvis var behørigt fastgjort efter de nyeste sikkerhedsregulativer, mens de tog turen henover taget og fæstnede flagstangen bag Elias Ølsgaards skulpturgruppe i sandsten, der forestiller Neptun, Vulkanus og Merkur.

FAKTA: Din Avis

På Rådhustorvet 4, i Sct. Clemens Gaard, har Din Avis og JP Randers kontor.

Din Avis blev i september 2021 købt af Jyllands-Postens Lokalaviser fra Radio ABC.I marts 2022 flyttede avisen ind på Rådhustorvet 4, i hjertet af Randers.

Jyllands-Postens Lokalaviser er et selskab under Jyllands-Posten og udgiver hver uge 12 lokalaviser i Østjylland, herunder Din Avis.

JP Randers skriver via nyhedsbreve og digitalt abonnement om Randers. Det er en del af JP Lokal, der har redaktioner i Vejle, Horsens, Viborg og Randers og er et selvstændigt selskab under Jyllands-Posten.

Sct. Clemens Gaard på Rådhustorvet 4 blev bygget i 1905-06 og husede tidligere Handelsbanken.

I selvsamme lokaler – der nu huser Din Avis – har der tidligere ligget en restaurant, et konditori og senest Randers Turistbureau.

Bygningen var i mange år ejet af Søren Fischer, der i årtier har drevet Randers Tandhjulsfabrik. Siden 2017 har Erik Møller Sørensen været ejer af den statelige ejendom.