Der tilføres 12 millioner ekstra kroner til trængt svømmehal på Nørrevangsskolen. I Dronningborg skal hallen blot vedligeholdes, der er ikke penge til nyt visionært halbyggeri.

KIAN JOHANSEN

Badebukserne kan igen luftes de kommende år i svømmehallen på Nørrevangsskolen, for i det nye kommunale budget har partierne bag budgetaftalen besluttet at bruge ekstra 12 millioner kroner på at renovere svømmehallen, der efterhånden har været så meget igennem.

Og mens der bliver ekstra stakater til at finansiere fordyrelsen af den nye daginstitution i Dronningborg, som blev sat i værk tidligere på året, så bliver der ikke nok penge til at rive den gamle Dronningborg hal ned og bygge nyt. Her skal der kun renoveres og vedligeholdes, lyder det i budgetforliget.

Til gengæld er der afsat ekstra 25 millioner kroner til realisering af et plejehjem med 75 boliger i Dronningborg. Dermed bliver to ud af de tre byggerier ved Dronningborg Hallen nu en realitet, men den faldefærdige hal, der skulle opstå som en føniks af asken og binde hele idrætsområdet sammen i nybygger-bydelen – den er der ikke penge til et sparebudget.

Børn og ældre

Der er i det hele taget mere fokus på de ældre og børnene i det trængte og skarpt prioriterede budget. Og så et par prestigeprojekter, som du kan se andetsteds på siden.

Det nye institutionsbyggeri i Munkdrup er også ramt af dyrere byggepriser og her der afsat ekstra ni millioner kroner i 2023, så en helt ny bydel i det sydlige Randers kan få passet deres børn tæt på nybyggernes boliger. Samtig afsætter man 2,5 millioner kroner i 2023 og 2024 til ’yderligere kapacitetsudvidelser i de eksisterende institutioner’.