Østjyllands Politi anholdt torsdag fire mænd på 24, 25, 26 og 27 år i forbindelse med efterforskningen af et røveri 17. september, hvor en 16-årig dreng fik frataget sin AaB-trøje efter en fodboldkamp i Aarhus mellem AGF og AaB. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Anholdelserne blev foretaget i Aarhus og Randers, og alle de anholdte blev sigtet for røveri. Den 24-årige og den 25-årige sigtes ud over røveri også for ulovlig tvang.

Tre af mændene – dem på 24, 25 og 26 år – blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus fredag morgen. Alle tre nægtede sig skyldige, men de blev alligevel varetægtsfængslet til 12. oktober, som er fristen for varetægtsfængslingen af en 22-årig mand, der også er sigtet i sagen.

22-årig mand er allerede varetægtsfængslet
Røveriet skete ifølge sigtelsen 17. september på Frederiks Allé i Aarhus, hvor en gruppe mænd med trusler om vold truede den 16-årige til at udlevere sin trøje. Allerede to dage efter blev en 22-årig mand anholdt og varetægtsfængslet, og den videre efterforskning har altså nu ledt til flere anholdelser i sagen.

»Vi ser med meget stor alvor på sagen, for det skal være trygt og sikkert at bevæge sig rundt i det offentlige rum, og man skal kunne gå til fodboldkamp, uanset om man har den ene eller den anden klubtrøje på,« siger politiinspektør Brian Voss Olsen i pressemeddelelsen.

Anklagemyndigheden anmodede om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke på nuværende tidspunkt at oplyse om flere detaljer i sagen.