KIAN JOHANSEN, REDAKTØR DIN AVIS
Det er smart tænkt af butiksindehaver Mette Pabst.
Du kan læse om hendes hverdag som indehaver af en mindre butik i Randers midtby her på dinavis.dk eller i papirsudgaven.
Hendes hovedbuskab lyder ikke, at du bare pinedød skal hjælpe de små butikker i midtbyen ved at drøne ind med kontanter flagrende ud af alle lommerne.
Men i stedet kan du og politikerne måske bare hjælpe de mennesker, der i denne tid har det ekstra hårdt.Nedsæt afgifterne på fødevarer, diesel og benzin, lyder et af hendes bud på at genskabe et lille håb for mange.
Hun erkender også, at hun nok ikke har de klogeste bud på, hvad der kan hjælpe.
Men i det mindste gør hun forsøget. Og meningen er god nok. For hvis de hårdeste ramte får en håndsrækning, så får flere luft i økonomien og så kan man i det stille støtte et butiksliv, der også har det ekstra hårdt i denne ’russiske’ vinter-tid.
Og guderne skal vide, at det er ekstra svært at drive forretning med stigende energipriser, forhøjet husleje færre kunder og alle de andre ting, der følger med, når inflationen og renten raserer pengepungen.
Jeg kan frygte, at ikke alle kommer igennem denne vinter som de ønsker det.Selv mennesker, der normalt ville kunne klare sig selv uden problemer, er kommet i strøm, gas og pillefyrs-kniber, der er svære at undgå.
I knibe kan de mindre forretninger i Randers også komme, når året rinder ud. Så hvorfor ikke følge Mette Pabst’s opfordring om hjælp til selvhjælp.