Fotografen Pernille Bering netop udgivet en billedbog med miniaturefotos fra Randers.

ANETTE BONDE

Hotel Randers, Den Jyske Hingst, Vorup Enge, Memphis Mansion, Værket, Tøjhushaven … Disse og mange andre kendte seværdigheder og fyrtårne i Randers er afbilledet i fotografen Pernille Berings nye bog ’#mitranders’. I hvert billede er placeret miniaturefigurer af folk, dyr, maskiner etc.

Mange af billederne har fået et humoristisk twist, for eksempel damptromlen i Storegade der maser en Mokai-dåse, rådhuset hvor mænd fejer ris op efter et bryllup, to hunde foran Bjørn Nørgaards skulptur der i folkemunde har fået navnet ’Hundelorten’. I næsten alle 28 billeder finder man en kommentar til motivet.

I alle de kendte motiver er indlagt små miniaturefigurer. Pressefoto.

Ambassadør for Randers

Pernille Bering er professionel fotograf med sin virksomhed Bering Foto. Hun er oprindelig fra Aalborg, men har boet i Randers siden 1999 og føler sig som fuldt dedikeret Randers-borger. I sin fritid er Pernille Bering for eksempel formand for Randers Teaterforening, der sammen med Værket udvælger og opkøber Værkets teaterforestillinger. Og faktisk er hun af kommunen blevet udpeget som ambassadør for byen. Hun mener selv, at det skyldes hendes i tidens løb mange opslag på Facebook om og med motiver fra byen.

Titlen ambassadør indebærer en forventning om, at hun taler pænt om byen og er med til at sætte Randers på landkortet. Det falder hende da heller ikke svært.

»Billedbogen er på mange måder en kærlighedserklæring til Randers, og jeg håber at den kan være med til at folk får øjnene op for, hvad byen kan tilbyde.«

Det har hun også fået bekræftet, når hun har haft venner udenbys på besøg. Her er hun flere gange stødt på deres umiddelbare overraskelse over, hvor meget aktivitet byen rummer, og hvor hyggeligt der er i bybilledet.

Næste bog er undervejs. Det er med billeder, der skildrer de forskellige tiltag og situationer under corona-epidemien med sprit, mundbind, vaccinationer med mere. Da folk blev rådet til at holde sig hjemme, udgav hun dem med vanlig humoristisk tæft som puslespil til tidsfordriv for de indespærrede.

Opgave for bank

Ideen til bogen fik hun i forbindelse med en opgave fra Djurslands Bank. Banken ville gerne have udsmykket sin filial i Randers med motiver fra byen, og gerne nogle, der stak lidt ud fra de sædvanlige turistfotos. Pernille Bering har efterfølgende lavet tilsvarende billeder til bankens filialer i Ebeltoft, Risskov, Skanderborg og Egå.

Bering Foto laver primært B2B, det vil sige opgaver for andre virksomheder med fotos af deres produkter, deres medarbejdere, til kampagner etc. Hun tilbyder også private fotos, både helt almindelige og med et tvist, hvor hovedpersonerne fotograferes i utraditionelle vinkler og situationer eller flettes ind i en eventyr-kulisse.

»Jeg trives bedst med forskellige slags opgaver. Det er også med til, at jeg ikke kommer til at køre på autopilot.«