Endnu en gang lykkedes det julemanden at sætte gang i julestemningen i Randers midtby.

TEKST OG FOTO AF CECILIE BISGAARD

Mens solen langsom var ved at gå ned over byens tage, kom et særligt skib sejlende til Dronningekajen i Randers. Ombord var nemlig ingen ringere end julemanden. Han havde også taget julemor og et hav af nisser med.

De havde én vigtig mission: at tænde det store juletræet på Rådhustorvet og dermed starte den magiske julestemning i Randers.

De blev taget imod af et orkester, og fulgt af musikken og børn alle vegne begav julemanden sig afsted mod Rådhustorvet.

Her havde mange spændte børn – flere iklædt nissehuer – ventet i over en time på julemandens ankomst. Allerede før han lagde til kaj, kunne man høre en lille pige sige:

»Mor, jul er bare den bedste tid på året.«

»Hvad søren?«

Der var trængsel og alarm, da julemanden endelig ankom til torvet. Selvom der var proppet med mennesker, fandt han alligevel hen til den brandbil med kran på, hvor ”brandnisserne” stod klar til hejse julemanden helt op i træets top, så han kunne tænde for den store stjerne og resten af julelysene.

»Har I set et flot juletræ? Men hov, der mangler da noget. Vil I hjælpe mig med at tænde lysene?« spurgte julemanden den store nisse-mængde under ham.

Og det ville de selvfølgelig gerne.

»Når jeg siger ’glædelig’, så svarer I ’jul’, så højt I kan!«

Første gang skete der ikke noget.

Anden gang tændte lyset kun et kort sekund.

»Hvad søren. Det var ikke nok. Så må vi prøve en sidste gang,« sagde julemanden fra brandbilens kran.

Og til sidst lykkedes det heldigvis. Så nu kan julen bare komme an.