Projekterne er alle tre nogle, der skaber bedre rammer for friluftslivet.

313.200 kroner har Friluftsrådet delt ud til tre projekter i Randers Kommune. Det fremgår af en pressemeddelelse.

»Det er meget vigtigt for os, at vi kan støtte de engagerede ildsjæle i de lokale foreninger rundt omkring i landet. De gør en kæmpe indsats for at skabe gode vilkår for, at alle kan komme ud i naturen, dyrke forskellige aktiviteter og blive en del af et fællesskab omkring det,« siger Winni Grosbøll, der er direktør for Friluftsrådet, i pressemeddelelsen.

Friluftsrådet giver tilskud til projekter inden for tre temaer: Børn og unges friluftsliv, Vandfriluftsliv og Fysiske rammer for friluftsliv. Inden for vandfriluftsliv-temaet er der blandt andet givet støtte til faciliteter, såsom som badebroer og saunaer, der kan gøre det muligt at dyrke vandfriluftsliv året rundt.

»Der er et stort potentiale i at udvide sæsonen for friluftsliv og aktiviteter i naturen. Mange har jo naturligt nok en tendens til at trække indenfor nu, hvor mørket og kulden sætter ind. Men friluftsliv har en lang række gode effekter, blandt andet i forhold til mental og fysisk sundhed, så vi er glade for at kunne bidrage til at endnu flere kan dyrke friluftsliv hele året,« siger Winni Grosbøll.

Lokale projekter

I Randers Kommune er det Kano- og Kajakklubben Gudenaa, der har fået flest penge. Klubben har fået 200.000 kroner, som skal gå til etablering af faciliteter ved et nyt aktivitetshus. Pengene skal blandt andet gå til SUP-udstyr, trappe til vinterbadere, solsejl, hængekøjer bænke og et bålsted.

Øster Velling Outdoor og Motion fik 74.200 kroner. De penge er et tilskud til etablering af et udendørs samlings- og aktivitetssted for børn og unge. Der skal blandt andet være bålplads, sansehave og hængekøjer.

Det tredje og sidste sted, der fik tildelt midler i denne omgang, er Kronjyllands Jagtforening. De har af Friluftsrådet fået 39.000 kroner som skal bruges til udstyr, der skal give endnu flere mulighed for at få jagtoplevelser på vandet. Det drejer sig om tre trailere til skydepramme.

I alt uddelte Friluftsrådet 27 millioner kroner til 214 projekter. Næste ansøgningsfrist er 15. februar.

Fakta: Disse lokale projekter fik støtte

Øster Velling Outdoor og Motion til etablering af udendørs samlingssted: 74.200 kroner

Kano- og Kajakklubben Gudenaa til etabliering af nye faciliteter: 200.000 kroner

Kronjyllands Jagtforening til fragtudstyr: 39.000 kroner

I alt: 313.200 kroner

ceb