Vinderbilledet i fotokonkurrencen ‘Fang Randers Kommunes Sjæl’ er fundet. Fotoet er taget af Henning Holgaard Sørensen og viser en smuk solopgang over Randers by.

Laksetorvets forhal var fyldt godt op af fotointeresserede torsdag eftermiddag 17. november. De var mødt op til ferniseringen af billederne fra byrådets fotokonkurrence ’Fang Randers Kommunes Sjæl’.

»Tusind tak for alle billederne, som I har sendt ind. Billeder af det, der er særligt ved vores kommune. Snoede stier, grønne kiler, husene, detaljerne og kontrasten mellem nyt og gammelt. Det er overvældende at se så mange fantastiske fotos, som viser det, vi holder af. Som viser det, vi skal værne om ved Randers Kommune, og det, vi skal sikre for de fremtidige generationer,« sagde borgmester Torben Hansen (S) ifølge en pressemeddelelse.

Byrådet har modtaget i alt 370 fotos fra alle egne af kommunen. Billederne bliver brugt i forbindelse med udarbejdelsen af Randers Kommunes nye arkitekturpolitik i 2023.

Artiklen fortsætter under billedet

Henning Holgaard Sørensen vandt for et billede af solopgangen over Randers, som han tog 25. april i år. Foto: Randers Kommune

Vinderbillede kåret

Byrådet havde op til ferniseringen udvalgt de tre bedste billeder, som skulle løbe med første-, anden- og tredjepladsen.

Spændingen kunne løsne sig, da Henning Holgaard Sørensen med et foto af Randers by fra luften blev kåret som konkurrencens vinder. På fotoet ses Randers midtby, Regnskoven, landskabet og Den Blå Bro fra luften med en smuk solopgang over Randers Havn i baggrunden. Byrådets begrundelse for, at netop det billede løb med sejren, lød sådan:

»Vinderbilledet formår at vise de mange forskellige elementer, der tilsammen symboliserer byen og dermed udgør Randers’ sjæl: byen i samklang med naturen, den ikoniske Blå Bro, skorstenen, kuplerne, de røde tage, Pigen i Gudenåen og meget mere. Billedet viser en god blanding af gammelt og nyt, men det rækker også ud i fremtiden og viser, hvor Flodbyen skal være i de kommende år. Det er smukt og viser solopgangen i horisonten – hvor å bliver til hav, hvor det ferske bliver til salt.«

»Det er overraskende, og jeg er målløs. Det fortæller, at selvom man er amatørfotograf, så kan man godt være med. Det betyder, at man retter ryggen,« sagde vinderfotograf Henning Holgaard Sørensen efter kåringen.

Andenpladsen gik til Benny Kristiansen med et foto af middelaldergågaden Houmeden med det gamle rådhus og en blå himmel i baggrunden. Fotoet af Danmarks ældste gågade blev præmieret for at vise en meget vigtig del af Randers’ kulturhistorie med bindingsværksbygningen med rødt tegltag, som er en vigtig fortælling om byens DNA.

Artiklen fortsætter under billedet

Andenpladsen gik til et billede af Houmeden af Benny Kristiansen.

Tredjepladsen gik til Ina M. Kihl-Plambek med et billede af de gamle, solbeskinnede etageejendomme på stejle Fredensgade i Slyngborgkvartet med Vorup i baggrunden. Billedet blev præmieret for sin portrættering af byen, som er niveauinddelt og tilpasset det kuperede terræn.

Billedet af Fredensgade med Vorup i baggrunden af Ina M. Kihl-Plambek løb med tredjepladsen.

Billederne er udstillet i Laksetorvets forhal de næste par uger.

gs