Lørdag 26. november afslører Randers Nisserne, hvem Årets Æresnisse bliver.

Hvem bliver Årets Æresnisse? Det kan du finde ud af, hvis du kommer lørdag 26. november og overværer selve kåringen på Det Gamle Rådhus og offentliggørelsen på Rådhustorvet.

Med til at gøre Æresnisse-udnævnelsen festlig er, at der er tradition for, at så mange som muligt af de tidligere Æresnisser møder frem iført deres nisseantræk.

Det er Randers Nisserne – der egentlig hedder Blæseorkestret Søndermarken – som står for udnævnelsen, og faktisk var det orkestrets navnkundige og utrættelige PR-mand Kristian Høgh, der opfandt Randers Nisserne, som siden 1975 med deres musik har været med til at bringe hele Randers i den rette julestemning.

Ekstraordinær indsats

Årets Æresnisse(r) bliver som sædvanlig fundet blandt de lokale borgere, der har gjort en ekstraordinær indsats for Randers. En, der har sat noget i gang. En, der har gjort noget for byen. En, der har lavet noget for byen. En, der har gjort noget for at få folk til Randers – eller en, der har bragt Randers på landkortet – ja, grundene kan være mange, men det kunne jo også være en, der har gjort noget for Blæseorkestret Søndermarken/Randers Nisserne, lyder det i pressemeddelelsen fra Randers Nisserne.

Efter udnævnelsen går samtlige Æresnisser i optog gennem byen ledsaget af orkestret. Herefter samles de – nye som gamle nisser – hygger sig, og ønsker hinanden en glædelig jul.

gs