37-årig mand dømt for at hjælpe med​ at skaffe lig af vejen. Han er en af seks personer, som politiet har i søgelyset i forbindelse med drabet på Frank Jørgensen i juli i år.

En 37-årig mand blev torsdag ved retten i Randers idømt seks måneders fængsel for at have hjulpet til med at skjule liget af den 40-årige mand, der i juli blev dræbt på Djursland. Derudover blev han dømt for at have medvirket til brandstiftelse og bortskaffelse af beviser, da den dræbtes bil blev sat i brand.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 37-årige er en ud af seks personer, der er blevet sigtet i sagen, og han blev varetægtsfængslet den 22. juli, dagen efter at den 40-årige var blevet fundet død, pakket ind i plastik, i en skov ved Gassum.

I første omgang blev den 37-årige sigtet for at have været medvirkende til drabet, men politiets videre efterforskning førte til, at han i retten i Randers stod anklaget for at have spillet en mindre rolle i sagen.

»Den 37-årige erkendte, at han mod betaling gav en af de andre sigtede råd og instrukser om, hvordan de bedst skulle skaffe sig af med liget, ligesom han mod betaling hjalp med afskaffelse af bilen efter drabet. Den forklaring blev i øvrigt understøttet af de beviser, som politiet har fremskaffet gennem efterforskningen,« siger specialanklager Jesper Rubow.

Ud over fængselsstraffen blev den 37-årige også dømt til at betale 115.000 kroner i erstatning for bilen, som blev fundet udbrændt ved en skov i Allingåbro. Desuden fik han konfiskeret 28.000 kroner, som han havde fået som betaling for sin medvirken.

Der sidder stadig fem personer varetægtsfængslet i selve drabssagen, som fortsat efterforskes af politiet.

Da den 37-årige har siddet varetægtsfængslet siden den 22. juli, blev han løsladt efter dommen.