Med sine funklende julelys, juletræer, torve og sin middelalderhygge er Randers bestemt på listen over Danmarks smukkest pyntede julebyer. Rådhustorvet danner rammen om byens store juletræ og er kendt for sine små juleboder, hvor julestemningen kan komme i top med glögg, æbleskiver og andre specialiteter til julegaver.

Uanset hvad du leder efter, er Randers City et oplagt sted at gøre dine julegaveindkøb. Her giver kombinationen af levende butikker, caféer, oplevelser og hygge i historiske rammer en helt særlig juleatmosfære.

Julemanden og julemo går rundt i gaderne og hilser på byens børn og ikke mindst, tager imod årets juleønsker fra dem. Julemandens stol står på slotspladsen, og når han sidder her, er han altid klar til årets julefoto med store som små. Kommer hver weekend i december, frem til jul.

Musik, hestevogn og skattejagt

Randers Nisserne, der egentlig kommer fra Blæseorkestret Søndermarken, er med hvert år, når julen begynder i Randers City.
De kommer hver fredag og lørdag i december frem til jul.

Desuden spiller Jumpin’ Jacks – Rockin’ Christmas lørdag 10. december kl. 12-15. Vellyd spiller 18. december kl. 11-13 og 22. december kl. 13-15. Skt. Mortens Kantori: Kirkekoret synger julesange på Rådhustorvet og i Houmeden søndagene 11. og 18. december kl. 11.30-12.30. Randers Garden spiller julen ind i Randers City søndag 11. december kl. 10.30-11.30 og lørdag 17. december kl. 12.30-13.30.

Man kan også tage med den gamle julesporvogn, som er spændt bag Stald Ramsdals erfarne city heste – Niels & Ebbe. Turen går igennem de gamle gader, hvorfra julestemningen kan opleves. Hver fredag, lørdag, søndag i december frem til jul.

Og find de 5 gæster til julefesten: Prøv en digital skattejagt og hjælp nissen med at samle gæster til julefesten. Der skal findes og scannes 5 QR koder rundt i gaderne, i byen. Når koderne er scannet, udløses en præmie. Varer til 23. december.