En stikprøvekontrol med et forhøjet tal endte med, at sygehuset måtte få leveret vand udefra. Men det forhøjede tal skyldtes sandsynligvis en fejl.

Torsdag eftermiddag i sidste uge modtog Regionshospitalet Randers resultatet af en stikprøvekontrol, der blev foretaget 1. december. Prøven viste et forhøjet tal, der kunne indikere, at der var bakterier i hospitalets drikkevand. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Der blev derfor indført nødprocedurer i de berørte afdelinger og klinikker i bygning C, der fra torsdag aften – og resten af weekenden – fik leveret vand udefra. Der blev samtidig indført et forbud mod at drikke og bruge vandet fra hanerne på hele hospitalet.

Allerede torsdag aften blev der dog lempet lidt på forbuddet, da det stod klart, at der kun var tale om forhøjede tal fra én måling i bygning C, og derfor var det kun den bygning, der fik leveret vand udefra fredag, lørdag og søndag.

Muligvis en fejl

Der blev taget nye vandprøver både torsdag, fredag og lørdag, som hospitalet modtog resultaterne af søndag eftermiddag. Der er ikke påvist hverken E. coli- eller coliforme bakterier i nogen af de udtagne vandprøver, og bakterieniveauerne ser helt normale ud, skriver regionen.

»Der er en vis sandsynlighed for, at der er foretaget en fejl i forbindelse med prøveudtagningen 1. december, som førte til, at vi indførte et forbud mod at drikke vandet. Det skal vi nu have undersøgt nærmere,« siger sektionsleder i Teknisk Afdeling, Søren Kusk Godiksen, i pressemeddelelsen.

Søndag eftermiddag blev forbuddet mod at drikke vandet fra vandhanerne i bygning C ophævet igen, og hospitalet er tilbage i normal drift.

ceb