januar 2023 tiltræder Lone Engel Westphall som ny bibliotekschef i Randers Kommune.

Hun har 13 års bibliotekserfaring og herunder syv års ledelseserfaring og nu bliver 45-årige Lone Engel Westphall den nye bibliotekschef i Randers Kommune.

»Jeg ser folkebiblioteket som en af de helt centrale kultur- og læringsinstitutioner i Danmark. Det handler både om at bringe viden, litteratur og oplevelser ud til borgerne, men også om at engagere os i de centrale velfærdsudfordringer, vi har. Her ser jeg, at biblioteket kan spille en vigtig rolle, som jeg glæder mig meget til at stå i spidsen for,« siger hun på www.randersbib.dk

Hun kommer fra en stilling som projekt- og udviklingschef i Sangens Hus i Herning. Tidligere har hun været afdelingsleder på Viborg Bibliotekerne i seks år, og hun har også en fortid som udviklings- og proceskonsulent på Herning Bibliotekerne.

Lone Engel Westphall har en cand.mag. i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet og en diplomuddannelse i ledelse fra VIA. Som leder af Randers Bibliotek kommer Lone Engel Westphall til at indgå i kommunens lederforum for kulturinstitutioner, ligesom hun bliver en central del af Randers Kommunes ansigt udadtil i kulturelle sammenhænge.

Privat bor hun i Silkeborg med sine to børn. Hun elsker kulturelle oplevelser, men nyder også i høj grad at tilbringe sin fritid i naturen.