Da der var penge tilbage i kassen, valgte Socialudvalget at holde et ekstraordinært møde, så penge kan hjælpe dem, der er hårdt ramt, så hurtigt som muligt.

Socialudvalget i Randers Kommune holdt fredag i sidste uge et ekstraordinært møde, hvor de fordelte 86.300 kroner til frivillige foreninger, der uddeler mad til økonomisk trængte. Det fremgår af en pressemeddelelse. Udvalget valgte at holde det ekstraordinære møde for at få midlerne fordelt hurtigst muligt.

»Jeg er glad for, at vi som kommune kan hjælpe i denne ekstraordinære situation, som vi har lige nu med inflation og stigende energipriser, ved at støtte de frivillige organisationer, der tilbyder mad og andre helt nære fornødenheder til de familier, som er blevet særligt hårdt ramt,« siger borgmester Torben Hansen (S) i pressemeddelelsen.

De foreninger, som er blevet tildelt midler, er Sct. Clemens Kirkes foodbank, Venligboerne Randers, Sankt Andreas Kirke, SAM Foreningen, Foodbank Sct. Peders Kirke, Kirkernes Familiehjælp i Randers og Den Blå Paraply.

Paragraf 18-midler

De 86.300 kroner kommer fra paragraf 18-midlerne, der er økonomiske tilskud, som Randers Kommune skal stille til rådighed for foreninger, som udfører frivilligt socialt arbejde. Hvert år uddeler Randers Kommune mellem 1,5 og 1,8 millioner kroner til foreninger, klubber, netværk og andre grupper, som udfører frivilligt socialt arbejde.

»Normalt uddeler socialudvalget penge til mange typer af sociale organisationer, som hver gør et stort stykke arbejde. Den uddeling sker altid om foråret. Men det er nu, nøden banker på døren, så vi har handlet i samarbejde med en række frivillige organisationer. Det er jeg meget tilfreds med, og jeg takker de frivillige organisationer for hurtig udrykning,« siger Rosa Lykke Yde (SF), der er formand for Socialudvalget, og fortsætter:

»Vi har kigget på den konto, vi har til frivilligt socialt arbejde, og vi kunne se, at der var penge tilbage – og dem bruger vi nu på at hjælpe med blandt andet gratis mad til dem, der er hårdt ramt af krisen og prisstigninger.«

ceb