Ole Kannegaard er blandt de 31 sociale frivillige i foreninger i Randers Kommune, der gør en særlig indsats for at hjælpe unge mennesker i gang med en fritidsaktivitet.

Hvad skal jeg have på af tøj til badminton? Må jeg låne en ketsjer? Bliver jeg taget godt imod som ny? Hvad koster kontingentet? Det er nogle af de spørgsmål, de sociale frivillige som Ole Kannegaard fra Randers Badmintonklub besvarer, når nye unge mennesker henvender sig til foreningen.

»Jeg bruger mine frivillige kræfter på de ting, der i mange foreninger bliver taget for givet i forbindelse med at få nye unge mennesker til at begynde til fritidsaktiviteter. For mig handler det om at skabe en tryghed for børnene og de unge,« siger Ole Kannegaard i en pressemeddelelse.

De sociale frivillige er udpeget i samarbejde med Fritid For Alle-indsatsen, der har til formål at bygge bro mellem foreningerne og de børn og unge, der endnu ikke er kommet i gang med en fritidsaktivitet. Der er mulighed for at få hjælp til at søge økonomisk støtte til kontingent og udstyr samt få social støtte til opstart, fortæller Randers Kommune i samme pressemeddelelse.

»Jeg ser det som min opgave at være den, der fjerner bekymringer og udfordringer hos de unge og deres familier, så der er større chance for, at de begynder til en fritidsaktivitet. Resultatet er, at jeg ser endnu flere glade børn og unge til badminton i vores forening,« siger Ole Kannegaard.

Fordobling

Efter Fritid For Alle har sat fokus på, at unge mennesker kan få økonomisk og social støtte til at begynde til en fritidsaktivitet, er ansøgningerne til de organisationer, der udbetaler støtte, steget kraftigt. I 2021 søgte 71 børn og unge økonomisk støtte til udstyr eller kontingent og i 2022 søgte 142 støtte hos de tre samarbejdsorganisationer: Børnenes Kontor, Randers FC Fonden og Red Barnet Randers.

I alt har 159 børn og unge fået hjælp til at søge økonomisk eller social støtte gennem Fritid For Alle.

gs