Mandage og søndage er de to dage, hvor færrest krydser Randers Bro.

KIAN JOHANSEN

Corona-epidemien betød et kæmpe fald i trafikken henover Randersbro. Til gengæld har bilerne igen taget over på broen, og med et gennemsnit på 39.600 biler i døgnet i 2022 har trafikken overhalet det trafikniveau, der var før corona.

Det viser de endelige trafiktal for Randersbro fra 2022, som du kan finde på Randers Kommunes hjemmeside.

Din Avis ville vide, om det virkelig er fredag, der er store arbejd-hjemmedag og bad om trafiktallene fra Randersbro, der er den mest befærdede trafikåre i Randers by.

Marie-Louise Jørgensen, der er mobilitets- og trafikplanlægger i Randers Kommune, hjalp med svaret:

»Med udgangspunkt i trafikken fra 2022 kan jeg fortælle, at det ikke er om fredagen, der kører færrest biler over broen. Den hverdag, hvor der i gennemsnit kører færrest biler over broen, er mandag, hvor der kører omkring 42.300 køretøjer over broen. Fredage kører der i gennemsnit omkring 43.500 køretøjer over broen. Samlet set over hele ugen er det søndag, hvor broen er mindst belastet. Her kører i gennemsnit omkring 30.000 biler over broen,« siger hun.

Flere kører over broen

Og så har vi overhalet coronaens jerngreb over trafikken.

»I 2018 kørte der i gennemsnit omkring 34.400 biler pr. døgn over broen. I 2022 var tallet 39.600 biler pr. døgn. Til sammenligning var vi nede på en gennemsnitlig døgntrafik i 2020 på omkring 21.800 køretøjer pr. døgn,« skriver mobilitets- og trafikplanlæggeren i Randers Kommune til Din Avis.